![](https://nlc.hu/themes/nlcafe/images/forum-ends.png)
Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Mekkora tepsiben kell sütni a tésztákat?
Köszi már megvan!!!
Írd be:
Raffaello
és meg kell, hogy jelenjen!
30dkg kókuszreszelék,30dkg tejpor, 30dkg cukor, 25dkg vaj, 1dl víz,1cs. vaníliás cukor, szükség szerint mandula,mogyoró
Víz+cukor szirupot főzünk, kissé lehűtjük, hozzákeverjük a vajat, a tejporral összevegyített kókuszreszeléket és van.cukrot.
Egészet alaposan összegyúrjuk, gombócot formálunk belőle közepébe mandula, és kókuszreszelékben meghempergetjük.
Egy ismerősöm nem főzte elég sziruposra a cukros vizet, így nem tészta állagú lett, hanem krém és rákente piskótára.
Sok sikert hozzá
Raffaello golyók:
1,5 dl vízben 36 dkg cukrot fel kell főzni,25 dkg rámát még forrón hozzá keverni, kihűteni. 40 dkg tejport belekeverni + 20 dkg kókuszreszeléket. 1 napih hűtőben állni hagyni, majd golyókat formázni, úgy hogy a közepébe 1 szem mandulát dugunk és kókuszba forgatjuk.
Raffaelló szelet:
Fehér tészta 5 tojás fehérje, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 ek rétesliszt, fél cs. sütőpr, fél citrom leve
tojáshabot cukorral felverni, majd óvatosan bele kell forgatni a hozzávalókat, sütőpapíron 165 fokon 15 perc.
Barna tészta 5 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió, 3 ek kakó por, 2 ek rétesliszt, fél csomag sütőpr
tojáshabot felverni cukorral tobbi hozzávaló óvatosan bele. sütőpapíron 165 fokon 15 perc
Krém 10 tojássárga, 20 dkg kristálycukor, 1 cs. vancukor, 1 cs. vanpuding, 3 dl tej, 25 dkg ráma
Tojássárgát cukorokkal jól kikeverni, pudingport tejet hozzáadni, sűrű krémnek felfőzni. kihűlt rámát bele keverni.
Fehérlap, krém. barnalap, krém, tetejére kókuszreszeleék és csoki dara is kerülhet.
Ízkavalkád(csokis, ropogós, kókuszos, krémes...
 
, íze mint a raffaellóé, csak süti formában.
Jó étvágyat!
Én nem ismerek, de nézd meg a
Raffaello - hol a mandula
témában a 17. hsz-t! Ő leírja a receptet.
Honnan származik a recept?
35 dkg cukor
másfél dl. víz
ezeket sziruppá főzni.
Amig meleg, felolvasztani benne 1 kocka Rámát. Nagy tálba önteni, 24 dkg tejport, 30 dkg. kókusz reszeléket, majd összekeverni a sziruppal.
Jól eldolgozni és két órára hűtőbe tenni. Kis gombócokat formázni, tölteni mogyoróval, mandulával, 10 dkg kókuszreszelékbe forgatni.