Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Bográcsban-mit?
Sziasztok!
Segítséget, ötletet szeretnék kérni Tőletek. Két hét múlva lesz a kislányom sulijában "suli-buli", ahol az a szokás, hogy minden osztály valamit főz /bográcsba/. Szeretnék ötletet, esetleg receptet kérni. Olyan ételt szeretnénk főzni, ami nem túl időigényes, általában szeretik a gyerekek, és nem is túl drága. Tavaly marhagulyást készítettünk. Nagyon finom volt, csak sok idő kellett hozzá.
Segítségeteket előre is köszönöm. czmary
Köszönöm az ötleteket!
Találtam olyat , hogy Piedone tokány. A gyorsaság kedvéért pulykamellből /nem a legolcsóbb/ hozzá hagyma, fokh, paprika, paradicsom, petruska és a végén vörösbab. Jónak tünik! Talán még lehetne beleszaggatni galuskát is??
Ez is jó ötlet, köszi!
Úgy látom, előző picit szétesett, de azért használható talán
Még ezt is megnézheted:
Bográcsban mit főzzek? »Süssünk-főzzünk2005-06-2215:412005-06-06 36
Mostmár szép álmokat mindenkinek, csutak
Bogrács receptkereső [Bővebben] [Szavazó] Egészség-receptek [Bővebben] [Szavazó] Egészségkímélő Ételek Ínyenceknek [Bővebben] .....
http://www.megaport.hu/portal/index.php?cat=41 &i_page_num=50&s_url=http%3A%2F%2Fgrill.lap.hu%2F&" target=_blank>55. Grill.lap.hu
Ne csak süssünk a szabadban, főzzünk is!Receptek bográcsoláshoz (új)A világ legfinomabb pörköltjeiSlambuc vagy öhön (öhöm) I. Bogrács ötletek, parázson sült ételek, nyársak, diszkoszBográcsos pörkölt cigányosanCurry-s bográcsos sertés pörköltBetyár zöldbableves bográcsbanA gulyás: egy pórétel karrierjeEgy kicsit .....
http://grill.lap.hu/ Jó sulibulit, üdv csutak
Babgulyás:
lapockát pörköltnek felrakod, bele a jól megáztatott babot, később zöldséget, a végén csipetke v házi tarhonya
izesiteni lehet gulyáskrémmel, szalonnával a hagyma dinsztelésénél
igaz, ez időigényes, de nagyon fini és laktató.
Mi jövő hét szombatra tervezzük a lányom családi szülinapjára.
De én is a slambucot v a paprikáskrumplit ajánlom, ha nincs sok idő rá
Az első bográcsozásomkor 15éves lehettem, a társaságban ketten voltunk lányok, abból csak én láttam közelről konyhát. Csirke felsőcombokat kezdtünk el főzni pörköltnek, aztán elég sok lé lett rajta, főztünk bele krumplit is. Olyan finom lett, hogy levágott flakon aljából ettek az odatévedtek.
Ez szerintem most ideális, a csirkehúst a többség általában szereti, van még régi krumpli. Esetleg az is lehet hogy mindenki hoz pár szem krumplit otthonról akkor nem kell azt venni csak a husit. Majd írd meg mit főztetek!Ez nagyon jó ötlet!
Meg szalonna meg lángolt kolbász... nyamiiiii Minél csípősebb annál jobb szerintem, bár a gyerekek ezt gondolom annyira nem preferálják
Szóval én is a slambucot ajánlom!
Szia!
Én általános iskolás koromban hívtam meg hozzánk a barátnőméket a kertes házunk udvarán sátorozni. Akkor kint főztünk (na jó, a nagyját a szüleim csinálták ), bográcsban csináltunk lecsót, tojásosan. Mondjuk nem tudom, hogy a ti osztályotokban ki hogyan áll a lecsóval.
A párom apja pörköltet szokott mindig csinálni ilyenkor nyáron, ha bográcsozunk, az apukám pedig bográcsgulyást. Ebben volt mindenféle zöldség, tészta, kicsi, apróra vágott és zsírjára sütött szalonna, illetve sertéshús. Az is mindig finom volt és nagyon laktató. Mást még nem próbáltunk.
Hát ha gyorsan akrtok bográcsban finomat, akkor a paprikáskrumpli vagy a lecsó a legjobb!!! Mindkettőt lehet virslivel és/vagy kolbásszal bolondítani!
Jó alkotást hozzá!