Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
BKV hajó
2006-05-10 07:541.
Torolt_felhasznalo_111646
Létrehozva: 2006. május 10. 07:54
Szeretnék nektek ajánlani egy kellemes programot, ha még nem hallottatok róla!
Van a BKV-nak hajójárata is, meglehetősen szolíd áron, április végétől szeptemberig jár a Boráros tértől Csillaghegyig. Ez a táv kb. 2 óra, addig is gyönyörködni lehet a város szépségeiben.
http://www.bkv.hu/egyeb/hajo.html
húúú jó régen - a lányaim most 22 évesek, és ők még akkor ovisok voltak
Persze, nem a legolcsóbb. Mikor utaztál utoljára? Sört is adnak!
Mi mindig viszünk egy kis kaját, de egyébként a Római parton lakmározunk.
Csippi, mi tavaly kétszer is utaztunk, egyáltalán nem lepukkantak!!!
Van büfé is! Az egyik hajó teraszos volt, isteni érzés utazni rajta!
Oda vissza a felnőtt jegy: 1000 ft!
bkv - nem mahart
de egyébiránt biztosan igazad van.
tehát a kirándulóhajó oda vissza, 2 felnőtt, 2 gyerek részére: 5.100,-Ft ...
az aláírom, hogy lehet, hogy kulturáltabb, nagyobb a hajó, de szerintem ez a gyerekeket marhára nem izgatja:-))))))
a fiam pl. imádja az Újpest-Békásmegyer között közlekedő kompot, ami egy lepukkant kis hajó, még koszos is, a menetidő kb. 10-15 perc (egyik part-másik part), a jegy valami 150 forint:-))) szóval, ha csak nem hajómegszállott a gyerek, akkor ugyanmindegy neki, hogy mivel hajókázik, csak ne süllyedjen el.-)))))
nem, nézd meg: http://www.mahartpassnave.hu/webset32.cgi?MAHART@@HU@@85@@ 225852253
az egy úti ennyi, a retúr 1750,-Ft, felnőtt .... gyerek: kb. 800,-Ft
Nah, megnéztem, kiszámoltam:-)))
A vízibusszal egy út 2 felnőtt és 2 gyerek részére 1.480,-Ft
Kirándulóhajóval Szentendre 2 felnőtt és 2 gyerek részére, egy útra összesen 4.620,-Ft
nézd csak, ízelítőnek a többi árhoz:
http://www.mahartpassnave.hu/webset32.cgi?MAHART@@ HU@@111@@225852253
ráadásul a bkv járaton ha jól tudom nincs büfé. itt van.
Mennyibe kerül a többi hajó?
Ha valaki 80 ezret keres havonta, akkor az 500 ft-os, 2 órás út nem drága. A pláza mozik 1200 ft körül vannak. Vagy egy kávé 200 ft. A hajónak van személyzete, üzemeltetési költsége is. És nincs tömeg, ezt megfigyeltem. Ezért kényelmes is.
ja ja , de még csak nem is tavalyi találmány. több évtizede jár. kb. 13 évvel ezelőtt már ezzel járt egy kollégám dolgozni
én egyébként valahogy olyan marha olcsónak nem tartom. hiszen elég, ha a sétahajózás (mahartos) árához és a szolgáltatáshoz viszonyítom.
Mjadnem megkérdezte
Hát persze hogy Budán van a Batthyányi tér.
Viccen kívül, sajnos nem figyeltem meg pontosan, hogy hol áll ott meg a BKV-hajó, de az a tapasztalatom, ha bármely hídra kimész, egy kisgyerekes anyukának örömmel segítenek a macsó hajósbácsik.
Mi a Boráros téren, vagy a Jászain szoktunk felszállni a fiammal (ez utóbbit akkor, ha a Borároson lekéssük az amúgy igen ritkásan induló hajót: a kettes vilivel simán meg lehet előzni, s még a dinnyehéj úszását is lehet tanulmányozni a Jászain)
A hajó igen lassacskán halad, látványosság szempontjából a Boráros-Jászai közti rész a legjobb, pl. a hidak alulnézetből nagyon le tudják kötni a gyerekeket.
Egyszer megtettük, hogy Csillaghegyig kimentünk s ott leszálltunk - hát az a világvége s még két lépés annak, aki nem kifejezetten ott lakik vagy üdül. Akkor már érdemesebb visszafordulni.
Hajósbácsik kifejezetten kedvesek, előzékenyek. Tömeget idáig nem tapasztaltunk.
Hú, most nagyon megfogtál...
Mi a Petőfi téren szoktunk felszállni, megmondom őszintén, még sose figyeltem merre van a Batthyányi téri hajóállomás. Szerintem a BKV információknál megmondják.
A hajóállomás kiskapuján fel van tüntetve a BKV logo, és ott a hajón kell fizetni. Némelyik hajón nagyon kellemes az utazás, az egyik olyan kiülős, teraszos, székekkel, pazar panorámával.
figyusz, hol van a Batthyány térnek a pesti oldala?
Megnéztem, köszi, ez nagyon jó ötlet.
Nagyon szégyellem, de majdnem megkérdeztem, hogy a Batthyány tér pesti vagy budai oldalán kell-e felszállni?
Szerintem még nagyon álmos vagyok, de valahogy a Dunát láttam magam előtt, és ez a kérdés ugrott be! Na most komolyra fordítva, a Batthyány téren legutóbb akkor jártam, amikor az árvíz volt, nem látszott hajóállomás. Ha a metróból kijövök, hogy találom meg? És jegyet kell venni, vagy ott fizetni? Az árakat olvastam a bkv oldalán, de ezt nem.
Köszi, ha tudsz valami infót.
Ez tényleg jó program gyerekkel. És elég kltsg kímélő.