Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Munka otthon baba mellett
Sziasztok!
Bizonyára nem én vagyok az egyetlen olyan várandós kismama, akinek megfordult a fejében, hogy szülés után munkát vállalna, ha a baba ezt lehetővé teszi. Megosztanátok velem a tapasztalataitokat a lehetőségek kereséséről, a tervek megvalósulásáról? Hogy lehet egy újszülött mellett dolgozni úgy, hogy ő ne érezze hátrányát? Hozzá tudunk járulni mi is a családi bevételek emeléséhez?
Köszönöm a segítséget!
További szép napot mindenkinek!
Julcsi
szia!
szerintem vannak sokan, akiknek megfordult ilyen a fejében:)
én pl ingatlanozni kezdtem mikor a lányom 6hónapos lett, de nem napi 8órában, hanem felvettem 3-4 lakást, és azokkal foglalkoztam, csakis a környéken... (természetesen egyik ismerősömtől kaptam erre megbízási szerződést)... napi 2-3 órát töltöttem neten, és volt, hogy napi 2-3szor mutattam a kecókat. de a bébit mindig vittem magammal, tetszett neki a változatosság:)
havi 200 körül tettem be a családi kasszába...
most viszont a 2. gyerkőcöt várjuk, és itthon vagyok az elsővel gyesen, így engem is érdekel, mások mit ajánlanak, mert kettővel ez az ingatlanosdi nem fog menni... szerintem
Mici, de gyed mellett hogyan tudtál bejelentett munkát vállalni?
a megbízási szerződés egy dolog, de ugye a jutalékról nem akar senki számlát, mert akkor neki is bejelentési kötelezettsége van:)
és ráadásul ha nem én adom el papíron azt a kecót, hanem az ismerős csaj, akkor a pénzből kiszámoljuk az adókat meg ilyesmit, a többit odaadja kp. gyed mellett nem lehet dolgozni...
Sziasztok!
Nekem is 4,5 hónapos a pici, és bizony elkelne egy kis plussz... Tényleg minden átverésnek bizonyul az otthon végezhető munkák között.
Nem piszkálódásból írom, de a baba másfél éves koráig, illetve Gyed mellett nem lehet dolgozni, és a Gyedet is igénybe venni, Gyes mellett másfél éves kortól 4 ó.-ban vagy otthon, 2-3 é. kor között teljes állásban lehet dolgozni
Azért egy pici baba, az első félévben egész anyukát kíván, neked is szükséged van regenerálódásra, neki pedig a tejedre és szeretetedre, figyelmedre
Tapasztalatból mondom, 5 gyerekem van, már a legkisebb is iskolás, volt mikor 8 hónaposan adtam bölcsibe a fiamat,mert dolgoztam, de mikor hazavittem őket csak az övék voltam, másfél évesen mindegyikük bölcsis volt és éjjel ügyeltem a kórházban, hogy nappal velük lehessek
Sajnos az otthoni munkák nagy része átverős, nagyon óvatos legyél!
Sok sikert a tervedhez.
Esetleg nem gondoltál arra,hogy közelben lakó másik babára is vigyázzál?
a távmunkák, amiket eddig nézegettem, nekem is átverésnek néztek ki. mert ugye ahogy már többször az eszünkbe vésték, amiért előre kérik a lóvét, az nem munka, hanem átverés...
és őszintén szólva még egy olyat sem találtam, ahol ne azzal kezdték volna, hogy na akkor ha küldesz ennyit meg annyit, akkor majd küldünk próbacsomagot... stb...
egyébként én jártam takarítani is, de ahhoz már a dédi segítsége is kellett, hogy vigyázzon a csemetére... heti 2x3-4órát jártam...
ezres óránként. mondjuk meg is dolgoztam érte rendesen!
kicsit le vagy maradva a szabályokkal
a gyerek 1 éves korától lehet napi 8órában dolgozni, de akkor a gyed helyett gyest lehet igényelni
szép nagy családod van
minden tiszteletem a tiéd az 5 gyerek miatt! én is szeretnék nagy családot, de időnként a második kérdésében is elbizonytalanodom...
természetesen egyelőre még csak tájékozódom. augusztusban fogok várhatóan szülni. minden attól függ, milyen lesz a baba. mire hagy nekünk időt. mit tűr el, és mi az, amire feltétlenül igényt tart. semmiképpen nem szeretném, ha bármi miatt szenvedne.
még azt sem tudom, a sajátomat hogy leszek képes ellátni...
remélem, meg tudok felelni a kihívásnak...
Munkakeresésben nem tudok tanácsot adni, mert én a korábbi munkáimat "vittem haza".
Lehet csinálni (nekem egy írtó rossz alvó, élénk gyerekem volt, ha én meg tudtam oldani, tuti lehet!), de nagy önfegyelem kell hozzá+a háztartást részben "le kell adni".
Én főzni nem főztem, kaptunk a nagymamámtól "kis lábaskában". Ez nagy segítség volt. Takarítani 7végén takarítottam, közösen a férjemmel, így hétköznapra csak rendrakás, mosás, gyerekezés maradt a munka mellett.
Én szigorúan akkor vittem sétálni, akkor pakolásztam, mosogattam, teregettem, amikor a kisfiam ébren volt, így azokat az értékes perceket, órákat, amikor aludt munkára tudtam fordítani. Ha nagyon muszáj volt, éjszakáztam.
Igen szervezés, jó férj, segítő család kérdése.
Most másképp terveztem (32 hetes vagyok), akartam kertészkedni, olvasni, főzőcskézni, de úgy tűnik, megint lesz munkám és pénz is kell. Szerencsére "nagyfiam" már ovis, így megint egy pici lesz csak otthon.
szintén augusztusi baba lesz? esetleg július végi? én a 29. hétben vagyok.
a jó pár megvan. egy szavam sem lehet. a segítő család is. épp csak 230 km van köztünk...
Júli végi. Kis oroszlán. Esetleg rákocska.
Hogy bírod?
Köszi, jól. Tegnap voltunk orvosnál, ő megnyugtatott, hogy minden tünetem normális, és nincs semmi baj. és te?
nálunk szűz lesz, ha minden igaz... anyukám is júli végi.
kisfiú vagy kislány?
Szia Julcsi!
Jó ez a topik, főleg, hogy én is gondolkodom a dolgon... Ráadáásul én nem csak arra az időre, amíg kicsi, hanem utána is olyan munkát szeretnék, amit itthonról vagy rugalmasan tudok végezni, mert másképp nem tudnánk megoldani a bölcsit, ovit... Nekünk sajnos egyáltalán nincs (nem lesz) családi segítség, így mindent magunknak kell megoldani, azt viszont nem várhatom a páromtól, hogy minden nap ő rohangáljon oviba, oviból...
Hello!
Mi már találkoztunk egy másik topikban... ismerős volt a neved...
Én is így vagyok vele. Szeretném kivenni a részem a családfenntartásból, szervezésből. Persze, elképzelhető, hogy annyira le leszek strapálva, hogy semmihez se lesz kedvem, energiám, és mindezek csak utópisztikus elképzelések, de tájékozódni attól még lehet, nem?
Sziasztok!
Én nem szeretnék igazán, de sajna kell hozzájárulnom a családi kasszához, mert nem igazán jövünk ki egy fizuból+gyed. ha gyesen leszek 2 éves kortól, akkor tuti éhenhalás. Ezért tervezem, hogy szeptemberől dolgoznék. Mamák segítenének, mert bölcsi nincs. De kapok eleget, mert hogy milyen anya vagyok, hogy itthagyom a gyerkőcöket. decemberben 2 éves!
Szóval csinálják nekem a lelkifurdalást, bár így is van. A munkám egyébként a lakóhelyen van, 7.30-13.30-ig jelentene elfoglaltságot.
Rosszul döntöttem?
én nem hiszem, hogy rosszul döntöttél, hisz mindez a gyerekek érdekében történik. ráadásul ha jól látom, fél napról van szó.
Bocs, hogy csak most.... értekeztünk.
Én is jól vagyok, köszi szépen, most kislányt várok.
én is kislányt várok...mi lesz a neve?
Titanilla!
Tied?
Én közben -cup-cup- búcsúzom, rongyolok haza,illetve előbb bevásárolni!
Lili
Ezek szerint még dolgozol? Hogy bírod a munkát?
ne haragudjatok még nagyon kezdő vagyok a beszélgetés menetében ezért nemtudom hogy amit az elöbb írtam az megjelenik e azért elküldöm mégegyszer a hozzászólásomat.
Sziasztok én is kismama vagyok 30 hetes és nekem szerencsére egy olyan munkám van(nem MLM.ügynöki stb szépségek) amit még így most is végezhetek és majd ha meglesz a baba akkor is tudok majd vegezni azt nemmondom hogy gyerek mellett ebből meglehet gazdagodni de valamennyit hozátudsz rakni a családi kasszához.nem akarlak fölöslegesen fárasztani a részletekkel ha érdekel nyugodtan írj kédéseket.