Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Van egy kérdőívem, melyet 15 és 49 év közötti nőkkel szeretnék kitöltetni. A szakdolgozatom erre épül, témájában az abortuszhoz kapcsolódik.
Ezen a címen találhatjátok meg:
http://ripet.hu/feedback.php?kid=3dd25de52e1bb238 dd58baa82767e902
Nagyon köszönöm előre is! :)
Dikó, sajnálom, hogy elveszítetted a babádat! :-(
A topik zárt lett, és átköltözött az Anya Tanyára, de azt mondhatom, hogy legtöbbünk már babázik a vetélése(i) óta! :-) Sokan már a második babájukat várját/dajkálják, sőt, egy ikres anyuka is van.
Sziasztok!
Van tanya!
Köszönjük Retro!
Nekem is bejöttek az ikrek, nagyon hátborzongató volt.
Majus aranyos lehet, ennyi zért belefér a kényeztetésbe.
sziasztok!
nagyon gáz ez a nlc,de azt olvastam ma este indítja újra az oldalt a tanyagazda:)
Boldog 1.hónapot Dorkának:)
azta ráz a hideg az xfaktorba az ikrektől!
Maja érdekes mostanság.csak úgy alszik el ha itt lehet mellettem a kanapén,innen viszem át kézben ha elaludt:)kis mukika:)
most megyek nézem az xfaktort,nagyon bírom!!
Hello csajok!
Én is itt vagyok. Jó szívás ez a tanya. Kissé lehangoló ez a 21. században.
Kivel mi újság?
Nálunk betegeskedés volt. Már a múlt héten kezdődött, és még megfejeltük egy kis Balatonba fürdéssel. Így Kamilla egészen lerobbant szegény, 4 nap láz után ma már jobban van. Dorka is elkapta, de szerencsére ő nem lett lázas. Viszont neki még mindig folyik az orra, mert ugye ő nem szedhet semmit.
Ma 1 hónapos a kisasszony. Elértük a 4 kilót, de még mindig olyan pinduri. Kamilla nagyon türelmes és aranyos vele, és úgy tűnik, hogy ez egyenlőre nem is változik. Bár kicsit tartozkodó vele, de minden nap kicsit bátrabb, néha már megdögönyözi a lábacskáit.
Sziasztok!
Én itt vagyok, többiek?
Valahol dumáltok, vagy nem sikerült sehol sem a csapatot összekovácsolni.
Remélem hamarosan indul a tanya!
Zsuci látom megszült, legalábbis amiket a fecebook-ról ki tudok hámozni.
Írjatok addig ide!
Sziasztok!
Én itt vagyok!!!!!!!!!!!!
Csajok!
Aki még itt maradt jöjjön utánunk ANYATANYÁRA! Ha nem találtok minket, írjatok privit, nagyon várunk mindenkit!
Hanna, ez szuper! Jaj, de izgi!
Nagyon szorítunk nektek! Gyere és regisztrálj az Anyatanyán, Lia létrehozott egy zártabb topikot.
Sziasztok!
Hát elég ritkán jövök mostanában..Sajnálom.Egyszerűen nincs időm.Peti teljesen lefoglal.Most nem jár oviba,beteg is volt meg nem is nagyon akarom vinni egy darabig,amíg ilyen taknyos idő van...ne hozzon nekünk haza semmi bacit. Egész nap kirakózok,legózok,rajzolok,színespapírt vágok...nem is tudom h lesz ha itt lesz majd a pici isMajd kialakul
Feb.5-én bemegyek reggel a kórházba,már éh gyomorral és remélhetőleg még délelőtt a karomban tarthatom a kiscsajt,akit Panna Nórának hívnak majd.Huhhh..kezdek izgulni egy kicsit..de végülis az nyugtat,h tudom milyen lesz az egész. Liát fogok sms-t írni.
Lizzyy: Sokat gondolok Rád...szorítok Nektek!!
Ksti:Örülök,h jól Vagytok...Biztos cuki lehet a kispasiMegkaphatom a jelszót a bemedhez?? Előre is köszönöm..
Lia: Kamilla nagggyon zabálnivaló...igazi kis huncut pofija van...
Barbi: Tudom nagyon rossz a gyomorégés ..engem csak pár hétig kísért..Próbáld meg a salvus vizet..talán segít..
Espi: Hogy Vagytok?
Tymeah: Gratulálok Nektek!
Sziasztok!
Megérkeztem az anyatanyára IS.Nekem tetszik,felőlem átköltözhetünk oda ha mindenki jön!
Igen ha kislány lesz akkor talán tegnap volt a névnapja,de még semmi sem biztos:)
Végülis a műsor lényege(házonkívül) az volt,hogy nem elég az apasági hanem azt is közjegyzőnél le kell írni,hogy a fogantatáskor(amiről a nődoki ad igazolást)akkor is a mostani párommal voltam,de ha ezt meg is teszem még akkor is elakad a közjegyzőnél mert azt sem tudják mit kell azzal a rohadt papírral csinálni.
A külföldi eskűvőn nem mindet fogadják el,de ha nem is jó akkor is csak itthon kelll hitelesíttetni,de ha ez a törvény most nem fog változni akkor összeházasodunk itthon gyorsan"titokba" és majd elutazunk ha meglesz a baba pár év múlva....ez van.Végülis a lényegen nem változtat mi így is úgy is egy pár vagyunk:)Amúgy terhesen nem utaznék az biztos.Nem is tudnám olyan jól érezni magam és megbezéltük a párommal,hogy akkor inkább itthon gyorsba...
Kicsit fáj a hasam,de egészen alul a bugyi vonala alatt,lejjebb....hozzáérek úgy is nem kell megnyomni...nem tudom mi lehet.Sajnos így kívülről nem nagyon tudom hol helyezkedik a baba úgyhogy kivárom a csütörtököt és megkérdezem a dokitól.Doki szerint ma töltöttem a 12.hetet!!!
Áááá Barbi ezek csak praktikák...Mindenkinek más jön be, próbálkozni kell. Ma jobban vagy amúgy?
A freemail elég kaka, nekem is az volt régen. Talán mostanság a gmail a tuti. Szerintem simán tudsz váltani. Mindenkinek írd meg, hogy új van, a freemailest meg tartsd egy darabig és irányítsd a másikra a mailjeidet. És ha oda ír vki, annak azonnal küldd az új címedet. Én annó így csináltam. Én yahoos vagyok, de én is gondolkodom a gmailen.
Tauna: Remélem a párod haza ért már!!!!
Hétfőn megyek dokihoz ép az nézem én a szülésfelkészitő végéig lehet kisem huzom mert Április 22.-ére vagyok kiírva. Istenem de rohan az idő!
Neked megy a párod a szülésfelkészitőre? Te megpeszélted a dokiddal? Mindent megkérdezek, hogy akkor szerdán, hogy legyen?!
Lia: nekem még nem jött át bár a freemailból kiindulva ez nem csoda! 3 napja még belépni is lehetettlen szinte! Olyan szívesen megváltoztatnám de mindenki ezt ismeri nem egy ügyfelem és nehéz lenne váltani.
Én már mindent kiprobáltam a gyomorsavra amit mondtak tejet, colát, kekszet, banánt rennit, kölest, vízet, teát de semmi lehet gén hibás vagyok!
Tauna!
Remélem hazaért a párod szerncsésem.
Retro!
Lehet hogy ma van a kisbabád névnapja? Persze nem köszöntöm fel, nehogy identitás zavara legyen ha kisfiú.
Ezen olyan jót röhögtem:
"Itt mindenki babásodik törvényszerüen te is fogsz! Csak úgy nyomjuk át a világhálon a terhességi hormonokat!"
Hello csajok!
Elmentek a mailek, nézzetek szét. Próbálok mindenkit összeszedni, de légyszi írjatok, ha mást szeretnétek (nem tanya, nem zárt), mert nem akarok diktatúrát. Demokráciát akarok!
Lizzyy! Annyira izgulok már...Mit mutat az nst? Hány naponta mész? És mit mondd a doki? Te melyik kórházban is szülsz?
Barbi, Tauna! Kitartást nektek. Bizony elérkezett a 3. trimeszter...Én ekkor kezdtem vakarózni. Hááát mit ne mondjak. Imádom ezt a kicsi lányt, de ha visszagondolok a nyaramra...
Barbi! Ez a gyomorsav probléma..... Talán egy kis kóla nem segít?? Az én barátnőm ezt itta, mert ő meg végighányta a terhességét a szülésig, ő sem sokat érzett a végén a nyelőcsövéből, de őa kólára esküdött.
Retro! Láttam bemutatót a házon kívülből. De most akkor mi van? Be mész szülni, nincs férjed, és akkor nem elég egy apasági? Eszem megáll. Miért kell variálni?
Mire te szülsz, addigra lehet 5*változik. Addig ne add fel az álmaidat ne házasodj feleslegesen. Vagy mi lenne, ha nyáron utaznátok abba a bizonyos romantikus országba, ahol kettesben (hármasban) kimondanátok a boldogító igen. (Amúgy a külföldi esküvőt elfogadják itthon??)
Katity! Nem ér elkeseredni!!! Barbi leírta a frankót. Ebben a topicban a babásodás mindenkit utolér!
Bkatica! SIKERÜLNI FOG, IDÉN ANYUKA LESZEL!
sziasztok Csajok!
Barbi: nekem is kezd a csomorsavam szórakozni, én még nem érzem a nyelőcsövemben, de sokszor nagyon fáj a gyomrom, nyomja a baba, meg a sav piszkálja. Mostanában van 1-2 dolog amit szívesen megeszek a többi dolgot nem. Reggel is korgott a gyomrom, ettem, de utána korgott tovább, pedig a rendes adagomat ettem...
A másik ami nagyon durva, h én alacsony vagyok és a hasam meg nagy, most az utóbbi 1 hétben megint sokat nőtt, húzódik rohadtul mindenhol, néha meghalok olyan kellemetlen...
Ne haragudjatok, örülnöm kéne a terhességemnek, de most nagyon kezdem picit tehernek érezni... ez nem azt jelenti, h nem szívesen, csahát nem könnyű mindig...
Aludni sem könnyű, enni sem, gyorsan elfáradok...kb 70 évesnek érzem magam.
A mai nap meg izgulással telt, mert Párom Törökországból jött haza, reggel 5kor indult a gépe Isztambulba, onnan meg indult volna 10.30kor Budapestre, csakhogy lezárták a repteret, ug ott vártak kb 6 órát, miután eldöntötte turkish airlines, h Bécsbe viszi az utasokat. Na Bécsbe nagynehezen megérkezett, ott várt 2 órát a buszra, ami hozza haza Őt Budapestre. Nagyon jó... még nincs itthon, pedig délután 1-re kellett volna normál esteben megérkeznie. Szóval reggel, délelött, nem voltam nyugodt, de délután sem...
Manó meg egész nap mozgott, szerintem érezte, h picit feszül vagyok. Iszonyatosan nyomta a mozgást egész nap, én ilyet még nem láttam, most nyomatok neki zanét, hátha megnyugszik.
Katity: nagyon drukkolok, hogy mihamarabb legyen baba, olyan jó lenne csajok, ha idén mindenki babásodna!
Bkatica: de jó, akkor ilyen sok megtermékenyült, mikor lehet visszaültetni Őket! jaj nagyon drukkolok Neked is!
Olyan sírós hangulatban vagyok, biztos, mert 3 óta nem nagyon aludtam, próbáltam, de már picit ideges voltam párom miatt, meg kényelmetlen is volt...
Értem én ,hogy miről van szó,de szerintem kissé megalázó a dolog!Az az apuka akit mutattak a műsorban már 2-3 hete ezt intézi.Egyszerűbb ha összeházasodunk akkor!Barátnőm most 30hetes terhes és meg is van neki az apasági,de az kevés,most kértek még tőle egy olyan papírt a nőgyógyász igazolásával,hogy mikor fogant a gyerek!Azért ez durva...Mondjuk mi várunk májusig és akkor meglátjuk sikerült e valami okosnak kitalálni végre,hogy is legyen ez az egész...
Mindkettőtök vezetéknevét szeretnéd a babának?Ehez végképp nem tudok hozzászólni mert erről nem hallottam mostanság,hogy működik.Mi csak a párom vezetéknevét szeretnénk.Én ha férhez is megyek akkor is ...né leszek és utána a saját nevem.Csak a párom vezetékneve+né.Régimódi vagyok mondjuk a keresztneve nem kell :))Nem leszek Róbertné
Sziasztok!
Szerencsére jobban vagyok de még érzem nem a legjobb de legalább már tudtam aludni szerencsémre pont csörgöt a telefon felkeltem erre egy faxot kaptunk na mondom jó, hogy felkeltem!!!
retro:Igen ez a mizéria szörnyű a barátnőm ikreket szült de ő neki már 2 évesek a gyerekek már akkor sem volt könnyű elintézni így, hogy nem házasok. Mi is azért döntötünk amellet, hogy össze házasodunk.Amikor mi összeházasodtunk akkor kelet nyilatkozni, hogy kinek a nevét kapja majd a gyerek na ez volt a legérdekesebb számomra! Viszont ha nem házasodtok akkor én úgy tudo mind a kettő kell, Mert az egyiket közjegyző adja a másikat a népeség nyilvántartó.
Katity: semmi féle képen ne szomorkodj idén már te is fogod látni a babódat!!! Itt mindenki babásodik törvényszerüen te is fogsz! Csak úgy nyomjuk át a világhálon a terhességi hormonokat!
Egyéként csak hogy mondjak valamit mert írod februárban történt!
Nálunk igy voltak a szállak:
Augusztusban elterveztük-Agusztusra vártuk volnade sajnos áprilisba elvesztetük. Most augusztusban összejöt-áprilisban szülünk!
Szóval reméljük a február csak jókat hoz majd neked is.
Szia Rushmore!
Hogy vagytok??? Áron baba? Gondolom, már óriásit nőtt!
Megnéztem a műsort, és én azt vettem ki belőle, hogy végülis nem azt kell igazolnotok, hogy ti már élettársi viszonyban voltatok, hanem azt, hogy mással nem volt a baba fogantatásakor bejegyzett élettársi kapcsolatotok (gondolom, itt az anya a fontos, mert azt mondják, hogy ha volt ilyened, akkor annak a férfinak a nevére írják a gyereket, akivel akkor együtt éltél). Az igazolást közjegyzőnél kérhetitek, csak ugye a bibi az, hogy még nem működik a rendszer, az adatszolgáltatás a hivatalok között (mint általában ebben az országban...).z igazolás díja sem egyértelmű, az egyik fél szerint ingyenes, a másik (a közjegyző szerint, persze...) szerint 2000 forint.
Szóval "csak" ezért nem "kell" összeházasodnotok.
Mi sem vagyunk házasok, én például azt nem látom át egyértelműen, hogy így is lehetséges-e az, hogy mindkettőnk családnevét megkapja a gyerek...
Sziasztok!
Jó régen jártam már itt, de olvasgatni néha szoktam, bár még nem teljesen vagyok képben, de igyekszem. Most is csak egy mondat erejéig futja:
Lia! Nem tudok privit írni, vmiért nem engedi az nlc. Részemről oké a zárt topic!
Sziasztok!
Barbi, jobban vagy már, bírtál pihenni? Olvastam valahol, hogy a terhesség alatti gyomorégést a hormonok okozzák, és a szódabikarbóna például hatásos lehet. A gyógyszertátban is biztosan tudnak olyat ajánlani, amit terhesek is használhatnak,pl. Samarin, Optacid.
Retro, ezt nem értem, miért nem veheti a párod a nevére a babát???
Lányok, most délután néztem a Spektrumon egy műsort, ami az emberi fejlődésről szólt, és ultrahangon mutatták, ahogy a baba fejlődik a méhben...elbőgtem magam, mert hiába volt már két pozitív tesztem is, én még nem láthattam a babámat ultrahangon...és eszembe jutott, hogy egy éve ilyenkor még olyan boldog voltam, hogy babát várok, aztán február elsején meg jött az a szörnyűség...
Úgy néz ki ismét bekavart az állambá és össze kell ,hogy házasodjunk itthon a párommal.Láttátok a házon kívült?
Bevonulunk a házasságkötőbe 2tanuval és összeházasodunk:(((
Azért várunk májusig,hátha még változni fog ez a szarság!!Igazolni kell hogy amikor a gyerek megfogant mi akkor is élettársak voltunk ,de nincs megfelelő papír és a közjegyző se tudja mi van.Gyönyörű!!!
Én is gondolkoztam már rajta, hogy megkéne látogatnom a doki. De hétfőn úgy is megyek.
Nekem szokot erős gyomorsavam lenni de ezt szószerint érzem ahogy mar. És egy pohár víz is vissza jönne.
Reméljük hamarosan jobb lesz!
Együtt tudok veled érezni sajnos nekem is sokszor ilyen sok a savam,de legalább én aludni tudok tőle éjjel...addig elmúlik szerencsére.Majd meglátjuk ha nagy hasam lesz mennyire fokozódikRemélem semennyire!
Ötletem sincs mit kéne enned vagy innod!Sajnálom!