Fotó

Kattints, és visszaviszünk a nyárba!

Ha vége a strandszezonnak, kihal a Velencei-tó partja, a nyaralókat bezárják a télre, aztán lassan elindul a síszezon az addig üres eplényi domboldalon. Hernád Géza különböző időpontokban készített szép nagy és hangulatos képeket a népszerű hazai pihenőhelyekről, így most az egereddel könnyedén váltogathatsz az évszakok között.

Ezek a fényképpárok olyan Magyarországon található nyaraló- és telelőhelyeket mutatnak be különböző időpontokban, amiket legtöbben csak az év egyharmadában látogatnak, azért, hogy kikapcsolódjanak. Az év nagy részében viszont, amikor nem látjuk őket, funkciójukat vesztett, kihalt területekké alakulnak át.

Ezt figyelhetitek meg a képeken, és azt, ahogy még rövid idő alatt is változnak az apró részletek: eltűnik egy facsoport, felépül egy ház, elmosódik egy partszakasz, új hinta kerül a régi helyére. Ugyanaz soha nem ugyanaz. Az évszakok ismétlődnek, az évek nem.

1. Velence

2. Budaörs

3. Dobogókő

4. Eplény

6. Ház Horányban

7. Kisoroszi

8. Róka-hegyi kőfejtő, Csillaghegy

10. Kopaszi gát

11. Lupa-szigeti bányató

12. Lupa-sziget

13. Surány

14. Vöröskővár

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.