Fotó

Könnygáz, jég és ima: a hét képekben

Miközben Szíria egét bombák festik feketére, egy chilei férfi összeomlott házát gyászolja, egy indiai munkás a megélhetése miatt aggódik, a balett-táncost pedig a lámpaláz kínozza. Ez a hét sem szűkölködött megrázó és felemelő pillanatokban.
Indonézia, Sumbawa szigete, szeptember 14. – Gyerekzsokék versenyeznek a Moyo fesztiválon. A lóverseny a Sumbawa-sziget kultúrájának része, ahol 5-10 éves gyermekek, nyereg és gyakran biztonsági felszerelés nélkül versengenek egymással, ezért pénzt is kapnak.

 

Röszke, szeptember 15. – Szír menekültek várakoznak a szerb-magyar határnál, hogy beléphessenek az Európai Unióba. Egy önkéntes szívecskét küld egy kisfiúnak.

 

Szíria, Aleppo, szeptember 15. – Egy légitámadás után a város lakói a romok között kutatnak.

 

Ningbo, Kína, szeptember 16. – Több ezer halászhajó indul útnak Shipu kikötőjéből, miután 3,5 hónapon át tartó halászati tilalmat rendeltek el a Kelet-kínai-tengeren.

 

Horgos, Szerbia, szeptember 16. – A menekültek és a rendőrök szerdai összecsapásánál könnygázt és paprikasprayt is bevetettek. A fiatal lány emiatt sír.

 

Kasmír, India, szeptember 16. – Kasmíri munkások diót tisztítanak, miután az azt borító zöld burkot lehántották. Félő, hogy Indiában a dió eladásából már nem tudnak megélni, mióta más országokból is importálnak diót.

 

Santiago, Chile, szeptember 17. – A Chilét sújtó 8,3-as erősségű földrengés következtében nyolc ember életét vesztette, több millió embert pedig ki kellett telepíteni. Az ország történelmében ez volt a hatodik legerősebb földrengés.

 

New York, USA, szeptember 17. – Hajléktalanok tüntetnek New York utcáin, megfizethető lakhatási körülményeket szeretnének.

 

Gosford, Ausztrália szeptember 17. – Bateau Bay környékére vad jégeső zúdul.

 

Bognor Regis, Anglia – Shaolin szerzetesek meditálnak Anglia partjain. Kína Henan tartományából érkeztek, hogy a londoni Peacock Színházban kungfubemutatót tartsanak.

 

London, Anglia, szeptember 18. – Balett-táncosok pózolnak a Millennium hídon. 16 ország 76 táncosa érkezett az országba, hogy részt vegyen a The Genee International Ballet Competition elnevezésű versenyen, ami a világ egyik legrangosabb megmérettetése.

 

Kuala Lumpur, Malajzia, szeptember 18. – Muszlimok százai imádkoznak esőért, az országban annyira komoly a szmogveszély, hogy számtalan iskolát be kellett záratni, a repülők csak késve tudnak felszállni.

Nézd meg ezt is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.