Fotó

Idén is megépült Budapest világhírű Adományfája

Óriási karácsonyfát állított Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., a Design Terminál, a Vodafone Magyarország és a Hello Wood Budapesten, az Erzsébet téren. Az Ökumenikus Segélyszervezet kampányához csatlakozva a 40 tonna tűzifából készült Adományfa alapanyaga az ünnepek után rászoruló családokhoz kerül.
2014-ben bejárta a világot a budapesti óriási karácsonyfa híre.

 

Idén még többen csatlakoztak a kezdeményezéshez – Budapest Főváros Önkormányzata, a Design Terminál, a Hello Wood, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., a Budapesti Közlekedési Központ Zrt., a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt., valamint a Vodafone Magyarország – közös összefogással segíti a rászorulókat.

 

A Hello Wood alpinistákkal kiegészült csapata idén 40 tonna tűzifából épített óriási karácsonyfát az Erzsébet téren. A 16 méter magas, 30 négyzetméter alapterületű installációt több mint egy héten keresztül építették. A fa belsejébe egy kilátó is került.

 

Az átadón Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője köszönetet mondott a széles körű összefogásért, és kiemelte: “Az Adományfát nem csupán rendkívüli méretei és az alkotói kreativitás, de üzenete is egyedülállóvá teszi: cselekvő szolidaritásra hív, mielőtt tűzifaként maga is segítséggé válik a rászoruló családok számára.”

 

Az installáció Vízkeresztig szimbolizálja az összefogást, hívja fel a figyelmet arra, hogy az otthon melegének megteremtése több ezer családnak okoz nehézséget. 2015-ben a monumentális karácsonyfa már adománypontként is működik.

 

Lehetőség van közvetlen pénzadomány felajánlására, melyből a MÖS további tűzifához juttatja a rászorulókat. Az országos összefogáshoz bárki csatlakozhat a 1353-as adományvonalon keresztül. Egy telefonhívás, vagy sms 250 forint adományt jelent.

 

Így készülnek a karácsonyra a világ többi részén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.