Fotó

Ezeket a fotókat szerettük a legjobban 2015-ben

Újra eltelt egy év, és ahogy mindig, idén is rengeteg nagyképes sztori jelent meg nálunk, amire igazán büszkék lehetünk. Minden fontos eseményt megörökítettek fotósaink a négyes metró átadásától a menekültválságig. Elég hosszú lenne a lista, ezért most kicsit önző módon csak azokat a cikkeket szeretném megmutatni, amelyek a legkedvesebbek a számomra.

Óbuda akkor és most

óbuda akkor és most
Az “akkor és most” sorozatot mindig nagyon szerettem. Bár nem egyszerű feladat újrafotózni régi helyszíneket – főleg Óbudán, amit szinte teljesen újraépítettek –, a képek pontos összeillesztésével nagyon látványos anyagokat lehet készíteni. A helyiek nagyon sokat segítettek a tájékozódásban és érdekes dolgokat meséltek a kerületről, s ettől csak még inkább szeretek itt lakni.

 

Azt hiszed, meleged van? Mit szóljanak ők?

forróság
Rekordmeleg volt az idei nyár, és ez évről évre egyre rosszabb azoknak, akik kint a hőségben dolgoznak. Bejártam a várost, hogy megnézzem, hogy bírják elviselni az emberek és hogyan védekeznek ellene. Közben párszor én is ájulásközeli állapotba kerültem, szóval saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy komolyan kell venni a hőségriadót. A végére azért készíthettem volna egy fotót magamról is, de talán jobb is, hogy lemaradt. Borzalmasan néztem ki!

 

“Ha nálunk vásárolsz kenyeret, egy falatot sem fogsz kidobni belőle” 

pékség
A kenyér világnapja alkalmából ellátogattam az óbudai Pipacs Pékségbe, ami különleges kézműves kenyereiről híres. Megismertem négy lelkes fiatal péket, akik a külföldön szerzett tapasztalatokkal hazajöttek, hogy megmutassák, milyen az igazán jó kenyér, és bepillanthattam kicsit a műhelyi munkába is. A Fülöp Ádámmal készült interjúban kiderült számomra, hogy ez nem csak egy egyszerű vállalkozás, komoly küldetéstudat is van a srácokban, hogy változtassanak azon a képen, amit mi, magyarok gondolunk a pékszakmáról.

 

A könyvesbolt tabu, de a ruhákhoz mehetünk – teszteltük az első budapesti állatbarát bevásárlóközpontot 

kutyabarát
Milát szinte lehetetlen fotózni. Ő az 5 éves border collie kutyám, akit pechére mindig elráncigálok valami fotózásra a munkám során. Amint hallottam, hogy kutyabarát lett egy újbudai bevásárlóközpont, rögtön elmentünk letesztelni. Elég félős az új helyzetekben, ezért ez volt talán a legnehezebb anyag, amit együtt készítettünk.

 

Előtte-utána képek: eltűntek a fák a Dagály strandról

dagály
Az úszás az egyetlen, amiről nem tudok lemondani még télen sem. Sokan el sem tudják képzelni, hogy a mínuszokban úszkáljanak egy nyitott medencében. Pedig ilyenkor is fantasztikus a Dagály strand, főleg ha közben havazik. Igazán különleges élmény! Most, hogy nyár elején elkezdték átépíteni, sajnos ki kellett vágni a part menti nyárfákat. Reméljük, az ígéretek szerint pótolni fogják őket, de a Dagály akkor sem lesz már olyan, mint régen. Ez amolyan kortörténeti dokumentumként is szolgálhat majd az utókornak.

Nézd meg Leéb Ádám többi munkáját is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.