Fotó

Így néznek ki ma a Tövismadarak főszereplői

Emlékszel még Meggie-re, Ralph atyára és Luke O'Neillra a Tövismadarakból? Utánajártunk, hogy néznek ki és mivel foglalkoznak manapság a sorozat főszerepeit megformáló színészek.

Colleen McCullough ausztrál írónő 1977-ben megjelent Tövismadarak című regényéből 1983-ban forgattak tévésorozatot. A miniszéria elképesztően sikeres lett, 11 kategóriában jelölték Emmy-díjra, melyből ötöt meg is nyert, de a 8 Golden Globe-jelölésből is díjra váltott négyet. Magyarországon csak hét év késéssel, 1990-ben vetítették először, ám ez a legkevésbé sem hátráltatta az elsöprő sikert. 

Részlet a Tövismadarak című sozatból

Részlet a Tövismadarak című sorozatból (Fotó: Hulton Archive/Getty Images)

Meggie Cleary és Luke O’Neill

A Meggie Cleary-t alakító Rachel Ward számos tévésorozatban és több filmben is szerepelt, ám ezek között egyik sem akadt, mely akár csak megközelítette volna a Tövismadarak népszerűségét. A ma már 62 éves ausztrál színésznő a férjét is a sorozatnak köszönhetően ismerte meg, a Luke O’Neill szerepét játszó Bryan Brown személyében, akivel nem csak a sorozatban, de a való életben is összeházasodtak, még 1983-ban. Míg azonban történetben a házasságuk viszonylag gyors és csúnya véget ért, a valóságban azóta is együtt vannak. Három gyermekük született, az egyikük, Matilda követte szüleit a színészi pályán.

Bryan Brown és Rachel Ward

Bryan Brown és Rachel Ward (Fotó: Mark Metcalfe/Getty Images)

Bryan Brown a Tövismadarak után elsősorban ausztrál tévéfilmekben és sorozatokban játszott és játszik, illetve színpadi művészként is aktív maradt. Hazájában a mai napig is ismert színész, 2018-ban elnyerte az Ausztrál Film‑ és Televíziós Akadémia Longford Lyell életműdíját. A Sydneytől 16 kilométerre található Bankstown városában róla nevezték el a helyi színházat. A hazai közönség leginkább a Koktél című filmből ismeri.

Ralph atya

Richard Chamberlain

Richard Chamberlain (Fotó: Jason LaVeris/FilmMagic)

Ralph atya megformálójaRichard Chamberlain március végén töltötte be a 86. életévét, azonban máig vállal tévés és filmes szerepeket, többek között a Twin Peaks 2017-ben bemutatott harmadik évadában is feltűnt. A színész 2003-ban megjelent memoárjában mesélt arról, hogy a saját neméhez vonzódik. Párjával, Martin Rabbett-tel 1977-től 2010-ig éltek együtt, Hawaii szigetén, a szakítás után azonban a színész visszaköltözött Los Angelesbe. Ma is ott él, és amikor épp nem forgat, hobbijának, a festészetnek él.

Még több retró sorozatsztár:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top