Gasztro

Gyümölcsös joghurtkocka

Ahogy közeledik a nyár, úgy nõ a sütés nélkül készíthetõ, könnyû, üde finomságok népszerûsége. Nem kell a melegben a forró sütõ mellett pácolódni, csak egy készen kapható piskótalap kell, egy kis joghurt, tejszín, zselatinpor – a gyümölcsök meg úgyis kéznél vannak ilyenkor!





Hozzávalók

• 1 négyszögletes piskótalap
• 6 dl joghurt
• 40 dkg vegyes nyári gyümölcs (ribizli, őszibarack, alma)
• 5 evőkanál cukor
• 3 dl tejszín
• 2 dkg zselatinpor



A gyümölcsöket szükség szerint meghámozzuk, kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk, majd papírtörlôn leszárítjuk. A joghurtot cukorral összekeverjük, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A zselatint egy dl vízben melegítve feloldjuk, majd a tejszínes joghurthoz csorgatjuk, közben folyamatosan keverjük. Beleforgatjuk a gyümölcsöket is. A piskótát egy folpackkal kibélelt tepsibe terítjük, és rákenjük a joghurtos masszát. Hűtőbe tesszük és teljes szilárdulás után kockákra vágva tálaljuk. A kockák tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük. 





További süteményreceptek a májusi
Fakanál magazinban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top