Gasztro

Nyírségi rakott csirke római tálban

Hozzávalók 4 személyre:






Kattints a képre!

• csirke (1,40 kg)
• 30 dkg gyalult tök
• 30 dkg alma
• 5 dkg vaj
• 1 dl fehérbor
• 3 dl tejföl
• 12 dkg reszelt sajt
• szurokfű
• só


Elkészítése:

A római tálat a sütés előtti napon hideg vízben beáztatjuk.
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk. A római tálba helyezzünk egy réteg gyalult tököt, erre egy réteg hámozott, vékony szeletekre vágott almát, majd erre a feldarabolt csirkét.

Meghintjük szurokfűvel, és kevés vajat csipkedünk rá. Ezután megismételjük a tök és az alma rétegezését, majd ráöntjük a fehérborral elkevert tejfölt. A tálat lefedve, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 60 percnyit sütjük. Ezután a tál fedelét leemeljük, az étel tetejét gazdagon megszórjuk reszelt Pannónia sajttal, és még néhány percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt szépen rápirulhasson. Kitűnő, ízletes egytálétel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top