Gasztro

Tûzdelt gyöngytyúk pecsenye

Hozzávalók 4-6 személyre:







Kattints a képre!
• 1 db gyöngytyúk (1,90 kg)
• 10 dkg füstölt szalonna
• 1 csomó zöldpetrezselyem
• 5 cl étolaj
• só


Elkészítése:

A jól megmosott gyöngytyúkot megtűzdeljük úgy, hogy a combjaiba, de főként a melle részébe, egymástól egyenlő távolságra, a tűzdelőtű segítségével rögzítjük a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát.

Ezután a szárnyast kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majorannát szórunk, és megmosott zöldpetrezselymet teszünk bele. A formázott gyöngytyúkot sütőtepsibe tesszük, leöntjük forró olajjal, kevés vizet öntünk alá, és középmeleg sütőbe toljuk. Pecsenyelével gyakran locsoljuk, hogy a hús ne száradjon ki, hanem puha, felülete étvágygerjesztően piros, pecsenyeszínű legyen.

Amikor elkészült, a sütőből kivesszük, néhány percig pihentetjük, majd a vágódeszkára téve feldaraboljuk.
Tálaláskor a húsdarabokat úgy tesszük a tálra, hogy tetején szép fehér húsú mellrész legyen. Zsírjából pecsenyelevet készítünk (lásd: pecsenyelé), amellyel a húst meglocsoljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top