Gasztro

Grillezett lazac currys gombával

A lazacot a halak királynõjének is nevezik, szépséges, rózsaszínû húsa és csodás íze miatt. Olyan jó minõségû fehérjéket tartalmaz, amelyek mindegyike hatással van a szexuális aktivitásra. Laktató, mégis könnyû étel, a szerelmesek nem álmosodnak el a fogyasztása után, de az ízétõl mámorossá válhatnak. A curry pedig izgató aromájával már régen az ismert ajzószerek közé tartozik.






Hozzávalók:


4 szelet lazac
2 evőkanál olaj
a currys gombához:
1 fej vöröshagyma
2 cm-es gyömbérdarabka
1 evőkanál csípős curry
2 dkg vaj
30 dkg apró gomba
2,5 dl kókusztej
őrölt bors
só, a díszítéshez kaporszálak


A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. Egy serpenyőben a vajban a curryt és a gyömbért 1 percig sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. A gombát is a hagymához adjuk, sóval ízesítjük, és félpuhára pároljuk. Kevergetve apránként beleöntjük a kókusztejet, és készre főzzük. Közben a lazacszeleteket olajjal megkenjük, sóval, borssal meghintjük, és grillen pirosra sütjük. Tányérokra osztjuk, a currys gombával leöntjük, és kaporral díszítve, rögtön tálaljuk
839 kcal (3525 kJ)/adag


Variáció
Bármilyen gombából készíthetjük, lényeg, hogy illatos, ízletes fajta legyen.




További receptek a Fakanál februári számában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top