Gasztro

Narancsos kacsa és citromos koktél

A narancsos kacsát már hallottuk emlegetni a francia konyha tájékáról. A narancs csodásan puhítja és ízesíti a kacsahúst, és remekül illik hozzá a citromos koktél!

Narancsos kacsa nyárson

Hozzávalók:
• 2 kacsacomb
• 3 narancs
• 1 kávéskanál olaj
• 3 cl narancslikőr
• 20 dkg szalonna
• 10 kisebb gomba
• citromlé
• 4 cső csemege kukorica
• őrölt bors
• só

Elkészítése:

A combokat bőröstől feldaraboljuk. 1 narancs levét kinyomjuk, és a levet az olajjal meg a narancslikőrrel összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a húsdarabokat, és 2 órát hűtőben állni hagyjuk. A szalonnát felkockázzuk. A maradék narancsokat meghámozzuk és negyedekre vágjuk. A gombát megtisztítjuk, majd citromlével meglocsoljuk. Váltakozva nyársra húzzuk a húsdarabokat, a narancsgerezdeket, a szalonnakockák és a gombákat. Grillen pirosra sütjük, időnként a mártással megkenegetjük. A kukoricát lobogó sós vízben félig megfőzzük, majd olvasztott vajjal megkenjük, és grillezzük.

Fortély: Ropogós lesz a hús, ha a sütés vége előtt mézzel megkenjük, mielőtt levennénk a nyársról.

Citromos koktél

Hozzávalók 2 adaghoz

• 8 púpozott kk. instant citromízű tea
• másfél citrom
• 1 korty brandy vagy rum
• fehér kandiscukor
• 1/2 l víz

Elkészítése

Egy citromot mossunk meg, vékonyan hámozzuk meg, és a héját finoman szeleteljük fel. A citromhéjat a vízzel, a teával és a hámozott citrom levével főzzük fel. Az italt két pohárba osszuk el, és adjunk hozzá egy-egy korty rumot vagy brandyt. Citromkarikákkal és kandiscukorral kínáljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top