Tengeri halszeletek sörben párolva
Hozzávalók:
80 dkg halfilé
só, bors
3 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 dl világos sör
4 szelet fehér kenyér
1,5 dl paradicsommártás
1 tk. liszt
1 dl tejszín
Elkészítése
A halfilét négyfelé vágjuk és besózzuk. Mély serpenyőben a finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk, felöntjük sörrel, beletesszük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Lefedve lassan pároljuk.
Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk.
A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felére forralom. Hozzáöntjük a kevés liszttel elkevert tejszínt, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. A mártást a halra öntjük, és így tálaljuk.
Fetával töltött paprika
Hozzávalók:
6 paprika
5 dkg mazsola
20 dkg feta sajt
fél citrom (leve)
1 csokor kapor (apróra vágott)
7,5 dkg pisztácia
őrölt bors
só
Elkészítése
A paprikákat hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a szárakat is éppen kettéosszuk. A magokat kiszedjük, és a paprikákat sós vízben 5 percig főzzük (blansírozzuk). Lecsöpögtetjük, majd kihűtjük. A mazsolát 2-3 percig meleg vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A fetát nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a citromlevet, a kaprot, a pisztáciát, a mazsolát, kevés sót és borsot. Óvatosan összekeverjük, majd a paprikákba töltjük. Kaporral díszítve tálaljuk.