nlc.hu
Gasztro
Gazpacho

Gazpacho

A spanyol nemzeti finomság újabb variánsa. Hiába, az ilyen eredetiségeket mindig utoléri az alakító kedv. De ez persze nem baj! Az eredmény valószínûleg csak még jobb lesz! A Tabasco nem kötelezõ!





Hozzávalók 4 személyre:

• 10 érett paradicsom
• 1 közepes uborka
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 szál zeller
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 húsos zöldpaprika
• 1 csokor kapor
• 4 szelet szikkadt kenyér
• 2-2 ek. borecet és joghurt
• olívaolaj
• Tabasco szósz
• só


Elkészítése:

A paradicsomokat meghámozzuk (pár pillanatra forró vízbe dobjuk, úgy könnyebben lejön a héja). Az uborkaszeleteket sóval meghintjük, 10 percig állni hagyjuk, majd leöntjük a levét. A többi zöldséget apróra vágjuk, a fűszereket is finomra aprítjuk. A kenyérszeletekről levágjuk a héjat, egy kevés vízben megpuhítjuk a szeleteket, majd kinyomkodjuk a felesleges vizet, és meglocsoljuk az ecettel. A paradicsomot és a zöldségekkel simára turmixoljuk (az uborkából és a paprikából egy keveset félreteszünk), a kenyérrel, sóval, néhány csepp Tabascóval, 2-3 jégkockával és egy kevéske olajjal. Az összeturmixolt zöldséglébe keverjük bele a joghurtot, esetleg még 1 ek. olajat.


Tipp

A Tabascót Erős Pistával helyettesíthetjük. Tálaljuk csészében, a maradék felkockázott zöldséggel és bazsalikommal fűszerezve! Ha nem diétázunk, magvas kenyeret kínálhatunk mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top