Gasztro

Konyakos erõleves

Ez aztán az erõsítõkúra! Erõleves, benne ráadásul némi konyakkal. A zöldséggolyók egészen újfajta levesbetétéként tündökölnek. Hogy ez az egyszerû ötlet eddig mért nem jutott eszünkbe?





Hozzávalók 4 személyre:

• 80 dkg marhahús
• 60 dkg ritkacsont
• 20 dkg csirkeaprólék
• 4-4 sárgarépa és petrezselyemgyökér
• 1 zeller
• 1 fej vöröshagyma
• 1 cikk kelkáposzta
• só, szemes bors
• 40 dkg darált marhahús
• 1 tojásfehérje
• 1 ek. paradicsompüré
• 1 dl konyak


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk (a hagymát nem hámozzuk meg!), majd a marhahússal, a csonttal és a csirkeaprólékkal együtt, sóval, borssal ízesített vízben lassú forrással húslevest főzünk. Leszűrjük, és a zöldségeket kihűtjük. A darált húst, a tojásfehérjét és a paradicsompürét fél liter vízzel simára keverjük. Apránként hozzáöntjük a már kész, leszűrt levest, és kislángon még legalább 1 órát főzzük. Közben a kihűlt zöldségekből karalábévájó segítségével golyókat készítünk. Az elkészült levest vászonkendőn leszűrjük, tetejéről leszedjük a zsírt. Ezután hozzáadjuk a konyakot és a zöldséggyöngyöket, és kihűtve tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top