Gasztro

Olaszos szenvedély

A mediterrán vidék bõvelkedik nyersanyagokban, így nem meglepõ, hogy az olasz konyha igen változatos. Az étkezési szokásokat persze legalább ennyire meghatározza élet és az étkezés szenvedélyes szeretete.

Sajátos étkezési ritmusuk földrajzi adottságaikkal magyarázható – reggelire nem esznek sokat. A nap tejeskávéval és péksüteménnyel indul, de nem ritka a sajt, felvágott vagy tojásétel kombinációja sem.






Paradicsom mozzarellával

Hozzávalók:

• 3-4 paradicsom
• 20 dkg mozzarella
• bazsalikomlevél
• 1 evőkanál olívaolaj
• só, bors


Elkészítése:

Szeleteld fel a sajtot és a paradicsomot, és rendezd el ízlésesen egy tányéron. Metéld apróra a bazsalikomot, és szórd a paradicsomszeletekre. Végül fűszerezd sóval, borssal, majd öntsd nyakon az egészet olívaolajjal. Még tetszetősebb lesz, ha a tetejét egész bazsalikomlevéllel díszíted.

Omlett ricottával





Hozzávalók:

• 5 tojás
• 40 dkg ricotta
• só, bors
• olaj


Elkészítése:

Pirítsd meg serpenyőben a szeletekre vagdalt ricotta mindkét felét. Verd fel a tojásokat, sózz, borsozz, majd öntsd az egészet a ricottára. Ha megsült az egyik fele, óvatosan fordítsd meg, és süsd meg a másik felét is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top