Gasztro

Diós, csokis és még kólás is

Az elsõ muffin, amit elkészítettem, osztatlan sikert aratott a családom, a barátaink és vendégeink körében. Nem is csoda, nem apróztam el, egybõl egy egészen jó variációst választottam!

A szerző névjegye


Vargha Zsé

Hétköznapok egyszerű receptjei, ünnepek rafinált étkei. Most leírom, én hogyan csinálom. Talán segít neked is. Spórolni, gazdálkodni, ellátni, elkápráztatni, háztartást vezetni. Főzni. Szenvedéllyel. Köszönöm mindazoknak, akiktől tanulhattam, és akiket taníthattam. Tovább »

Tovább a szerző blogjába »

Diós, csokoládés, kólás muffin

Hozzávalók: (14 db)
• 280 g liszt
• 3 teáskanál sütőpor
• ½ teáskanál őrölt fahéj
• 50 g finomra aprított dióbél
• 50 g reszelt csokoládé
• 1 tojás
• 150 g cukor
• 125 g vaj
• 160 ml Coca-Cola
• 100 ml tej
• 60 g porcukor
• Néhány szem kólásüveget formázó gumicukor a díszítéshez

Elkészítés:
1.
A sütőt 160 fokra melegítsd fel! (gázsütő 1-es fokozat).
2. A muffinsütőbe tegyél papírkapszlit!
3. A tésztához keverd össze a lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a dióval és a csokoládéval!
4. A habosra felvert tojást keverd el a cukorral, a vajjal, 150 ml kólával, a tejjel, végül a lisztes keverékkel.
5. Minden formába 1-2 evőkanálnyi masszát tölts!
6. A muffinokat kb. 35 percig süsd, majd rövid hűlés után vedd ki a formából, rácsra téve hagyd kihűlni.
7. A mázhoz az átszitált porcukrot keverd simára a maradék (10 ml) kólával.  Kend meg a muffinokat, és mielőtt a máz teljesen megszáradna, díszítésül tegyél mindegyikre 1-2 gumicukrot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top