Gasztro

Medvehagymás rizottó

Hozzávalók:

• 2 csomó medvehagyma
• 2 sonkahagyma
• 70-100 g parmezán
• 3 evőkanál olívaolaj
• 350 g rizottórizs
• 200 ml száraz fehérbor
• só, bors
• 1-1,2 dl húslevesalap

A medvehagymát jól mossuk meg, töröljük szárazra, és éles késsel daraboljuk apróra. A sonkahagymát kockázzuk fel, a parmezánt reszeljük le. A sonkahagymát pirítsuk meg az olajon. Ha üveges, szórjuk hozzá a rizst, kicsit pirítsuk, majd adjuk hozzá a bort, és forraljuk fel. Sózzuk meg a rizst. Miközben fő, adjunk hozzá mindig annyit a levesalapból, hogy ellepje. Kb. 16-18 percig lassú tűzön pároljuk. Mikor puha, keverjük bele a medvehagymát és a parmezánt. Tálalás előtt borsozzuk meg.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése