nlc.hu
Gasztro
Édes kis semmiségek

Édes kis semmiségek

Megédesítenéd az estédet egy ellenállhatatlan desszerttel? Most igazán ne fogd vissza magad, néha belefér egy kis csábítás. Egy igázán könnyed csokihabnak senki nem tud ellenállni…

• 18 dkg apró darabokra tört étcsokoládé
• 1 ½ csésze tejszín
• 3 tojásfehérje
• 2 evőkanál cukor

Közepes lángon melegítsünk vizet, majd az apróra tört csokoládét forró vízgőz felett olvasszuk meg. Az edény tetejét szorosan fedjük le. Hagyjuk, hogy a csokoládé kb. 9-10 perc alatt lassan megolvadjon. Vegyük le a tűzről és keverjük simára, majd szobahőmérsékleten tárolva tegyük félre.

Öntsünk másfél csésze habtejszínt egy jól lehűtött edénybe. Habverővel verjük fel körülbelül 1 perc alatt magas sebességgel. Az elkészített habot tegyük félre néhány percre.

Egy nagy acéltálban verjünk fel három tojásfehérjét félkeményre kb. három perc alatt. Adjunk hozzá két evőkanál cukrot, és folytassuk a keverést, amíg a hab kemény nem lesz, ehhez körülbelül 2-2 és fél perc szükséges. A felvert tejszínhab negyedét adjuk hozzá a csokoládéhoz, és gyors, határozott, alapos mozdulatokkal keverjük el, majd a masszát adjuk hozzá a tojásfehérjéhez. Most öntsük hozzá a tejszínhab maradékát is. Óvatosan és alaposan keverjük össze. Az így elkészített csokoládéhabot igény szerint hűtsük le.

 

Még két varázslatos nyalánkság:

Tiramisu 

 Égetett krém

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top