• 18 dkg apró darabokra tört étcsokoládé
• 1 ½ csésze tejszín
• 3 tojásfehérje
• 2 evőkanál cukor
Közepes lángon melegítsünk vizet, majd az apróra tört csokoládét forró vízgőz felett olvasszuk meg. Az edény tetejét szorosan fedjük le. Hagyjuk, hogy a csokoládé kb. 9-10 perc alatt lassan megolvadjon. Vegyük le a tűzről és keverjük simára, majd szobahőmérsékleten tárolva tegyük félre.
Öntsünk másfél csésze habtejszínt egy jól lehűtött edénybe. Habverővel verjük fel körülbelül 1 perc alatt magas sebességgel. Az elkészített habot tegyük félre néhány percre.
Egy nagy acéltálban verjünk fel három tojásfehérjét félkeményre kb. három perc alatt. Adjunk hozzá két evőkanál cukrot, és folytassuk a keverést, amíg a hab kemény nem lesz, ehhez körülbelül 2-2 és fél perc szükséges. A felvert tejszínhab negyedét adjuk hozzá a csokoládéhoz, és gyors, határozott, alapos mozdulatokkal keverjük el, majd a masszát adjuk hozzá a tojásfehérjéhez. Most öntsük hozzá a tejszínhab maradékát is. Óvatosan és alaposan keverjük össze. Az így elkészített csokoládéhabot igény szerint hűtsük le.
Még két varázslatos nyalánkság: |