nlc.hu
Gasztro

Édes kis semmiségek

Megédesítenéd az estédet egy ellenállhatatlan desszerttel? Most igazán ne fogd vissza magad, néha belefér egy kis csábítás. Egy igázán könnyed csokihabnak senki nem tud ellenállni…

• 18 dkg apró darabokra tört étcsokoládé
• 1 ½ csésze tejszín
• 3 tojásfehérje
• 2 evőkanál cukor

Közepes lángon melegítsünk vizet, majd az apróra tört csokoládét forró vízgőz felett olvasszuk meg. Az edény tetejét szorosan fedjük le. Hagyjuk, hogy a csokoládé kb. 9-10 perc alatt lassan megolvadjon. Vegyük le a tűzről és keverjük simára, majd szobahőmérsékleten tárolva tegyük félre.

Öntsünk másfél csésze habtejszínt egy jól lehűtött edénybe. Habverővel verjük fel körülbelül 1 perc alatt magas sebességgel. Az elkészített habot tegyük félre néhány percre.

Egy nagy acéltálban verjünk fel három tojásfehérjét félkeményre kb. három perc alatt. Adjunk hozzá két evőkanál cukrot, és folytassuk a keverést, amíg a hab kemény nem lesz, ehhez körülbelül 2-2 és fél perc szükséges. A felvert tejszínhab negyedét adjuk hozzá a csokoládéhoz, és gyors, határozott, alapos mozdulatokkal keverjük el, majd a masszát adjuk hozzá a tojásfehérjéhez. Most öntsük hozzá a tejszínhab maradékát is. Óvatosan és alaposan keverjük össze. Az így elkészített csokoládéhabot igény szerint hűtsük le.

 

Még két varázslatos nyalánkság:

Tiramisu 

 Égetett krém

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top