Szükségünk lesz 12 darab bambusz- vagy fanyársra. Harminc perccel a felhasználás előtt áztassuk be őket, hogy eltűnjenek a szálkák, és ne perzselődjön meg a nyárs.
Hozzávalók:
• 2 evőkanál citromlé
• 2 evőkanál olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
• 2 közepes citrom (280 g)
• 500 g csirkemellfilé, 3 cm-es kockákra vágva
• 2×400 g konzervarticsóka, leszűrve, megfelezve
• 24 sampinyongomba (300 g)
Keverjük össze a citromlevet, az olajat és a fokhagymát egy kis befőttesüvegben, és jól rázzuk össze. A citromot szeleteljük fel 24 darabra. Fűzzük fel a csirkét, az articsókát, a gombát és a citromszeleteket 12 nyársra. Süssük meg a nyársakat egy előmelegített, olajozott grillezőlapon (grillsütőben vagy barbecue-sütőn), amíg a csirke jól átsül. Sütés közben locsoljuk a citromos lével.
Négy adag lesz belőle.
Adagonként 12,8 g zsírt, 1170 kJ (280 kcal) energiát tartalmaz.
Olasz kedvencek
Ha belelapozunk a könyvbe, érezhetjük a jellegzetes illatokat, a felejthetetlen olasz ízeket, azonnal megtervezhetjük az esti vacsoraparti menüjét. Reméljük, a kedves Olvasó is mindent megtalál, ami az olasz konyha elhagyhatatlan tartozéka, és hamisítatlan itáliai hangulatot varázsolunk az asztalra. Ezt segítik a legkedveltebb olasz tészta- és rizsreceptek, a jellegzetes olasz főételek és desszertek. Buon appetito! Bolti ár: 849 Ft |