Gasztro

Csirke nyárson, citrommal és articsókával

Jellegzetes illatok, felejthetetlen olasz ízek... Ahogy újra beköszöntenek a langymeleg kora nyári esték, eljön a nagy baráti összejövetelek ideje, és ha sok emberre főzünk, egy jó kis olasz tésztával vagy egyéb mediterrán különlegességgel nem tévedhetünk.

Szükségünk lesz 12 darab bambusz- vagy fanyársra. Harminc perccel a felhasználás előtt áztassuk be őket, hogy eltűnjenek a szálkák, és ne perzselődjön meg a nyárs.

Hozzávalók:

• 2 evőkanál citromlé
• 2 evőkanál olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
• 2 közepes citrom (280 g)
• 500 g csirkemellfilé, 3 cm-es kockákra vágva
• 2×400 g konzervarticsóka, leszűrve, megfelezve
• 24 sampinyongomba (300 g)

Keverjük össze a citromlevet, az olajat és a fokhagymát egy kis befőttesüvegben, és jól rázzuk össze. A citromot szeleteljük fel 24 darabra. Fűzzük fel a csirkét, az articsókát, a gombát és a citromszeleteket 12 nyársra. Süssük meg a nyársakat egy előmelegített, olajozott grillezőlapon (grillsütőben vagy barbecue-sütőn), amíg a csirke jól átsül. Sütés közben locsoljuk a citromos lével.

Négy adag lesz belőle.

Adagonként 12,8 g zsírt, 1170 kJ (280 kcal) energiát tartalmaz.

 

 

Olasz kedvencek

Ha belelapozunk a könyvbe, érezhetjük a jellegzetes illatokat, a felejthetetlen olasz ízeket, azonnal megtervezhetjük az esti vacsoraparti menüjét. Reméljük, a kedves Olvasó is mindent megtalál, ami az olasz konyha elhagyhatatlan tartozéka, és hamisítatlan itáliai hangulatot varázsolunk az asztalra. Ezt segítik a legkedveltebb olasz tészta- és rizsreceptek, a jellegzetes olasz főételek és desszertek. Buon appetito!

Bolti ár: 849 Ft
Internetes ár: 600 Ft
www.arena2000.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top