Hozzávalók:
• 5 tojássárgája
• 55 g porcukor
• 125 ml édes marsala (helyettesíthető édes tokaji szamorodnival)
• 60 ml száraz fehérbor
A tojássárgáját és a porcukrot tegyük egy hőálló edénybe, és kézimixerrel jól keverjük el. A tojássárgájás keveréket tegyük egy közepes lábosba, és gőz fölött keverjük. Folyamatosan adagoljuk bele a marsala és a száraz fehérbor felét, közben jól keverjük ki. Fokozatosan adjuk hozzá a maradék marsalát és fehérbort. Állandó keverés mellett főzzük kb. 10 percig, míg a keverék krémesen sűrű lesz. Ha tapadni kezdene a lábos falához, gyorsan vegyük le tűzről, és erőteljesen keverjük tovább fakanállal. Kelyhekbe adagoljuk, azonnal tálaljuk.
Négy adag lesz belőle.
Adagonként 7,1 g zsírt, 794 kJ (190 kcal) energiát tartalmaz.
Tipp: a zabaglione nagyszerű öntet lehet friss gyümölcsökhöz.
Olasz kedvencek
Ha belelapozunk a könyvbe, érezhetjük a jellegzetes illatokat, a felejthetetlen olasz ízeket, azonnal megtervezhetjük az esti vacsoraparti menüjét. Reméljük, a kedves Olvasó is mindent megtalál, ami az olasz konyha elhagyhatatlan tartozéka, és hamisítatlan itáliai hangulatot varázsolunk az asztalra. Ezt segítik a legkedveltebb olasz tészta- és rizsreceptek, a jellegzetes olasz főételek és desszertek. Buon appetito! Bolti ár: 849 Ft |