Gasztro

Mámoros levesek

Az üzletemben hétfőtől péntekig délben menüt kreálunk a kedves vendégeknek. Leves + tészta. Bátran állíthatom, messze híresek vagyunk a krémleveseinkről.

A kezdet kezdetén még bátortalanul válogattam össze az alapanyagokat. A minestrone, az igen, az olyan volt, hogy csuda, de a többi egy idő után fakó lett. Ez idő tájban kaptam meg a mentás borsóleves receptjét. Úgy gondoltam, egy életem, egy halálom, megpróbálkozom vele, hiszen a családomnál benne volt a top 10-ben. Nagyon szerették. Éreztem, hogy itt az idő, színesebbet kell kreálnom, bele kell vinnem valami Janit. Egy indiai szakácskönyvben találtam a narancsos-korianderes sárgarépa-krémleves receptjét, megcsináltam, és valami isteni volt. Ekkor rájöttem: gyümölccsel kell színesíteni az ízeket. Meg kell bolondítani gyümölccsel, egypár hagyományosnak mondható fűszerrel, és kész is a csodaleves. A most következő receptek mind kipróbált és a vendégeim által tesztelt levesek. Elégedettek voltak, szerették. Felemelő volt, amikor megkérdezték: „Jani, mikor lesz megint hagymakrémleves körtével?”

Figyelem, a receptekhez botmixer kell!

 

Ami most következik, az három kreáció a krémlevesek világából, és egy thai leves, amely az én egyetlen Ágikám kedvence. Este szülinapi buli lesz, ahol bort fogunk kóstolgatni, holnap pedig a leves medicina lesz a gyomornak…

 

Receptek:

Thai csirkeleves »
Hagymakrémleves körtével »
Karfiolkrémleves »
Brokkolikrémleves mangóval »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajánló:
Leves.lap.hu
Recept.lap.hu
Olasz konyha.lap.hu

Itt találod Janit:

Alimentari dal Biondo
1037 Bp., Montevideo u. 1.

Nyitva:
Hétköznap: 9–21 h
Szombat: 10–13 h


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top