A kezdet kezdetén még bátortalanul válogattam össze az alapanyagokat. A minestrone, az igen, az olyan volt, hogy csuda, de a többi egy idő után fakó lett. Ez idő tájban kaptam meg a mentás borsóleves receptjét. Úgy gondoltam, egy életem, egy halálom, megpróbálkozom vele, hiszen a családomnál benne volt a top 10-ben. Nagyon szerették. Éreztem, hogy itt az idő, színesebbet kell kreálnom, bele kell vinnem valami Janit. Egy indiai szakácskönyvben találtam a narancsos-korianderes sárgarépa-krémleves receptjét, megcsináltam, és valami isteni volt. Ekkor rájöttem: gyümölccsel kell színesíteni az ízeket. Meg kell bolondítani gyümölccsel, egypár hagyományosnak mondható fűszerrel, és kész is a csodaleves. A most következő receptek mind kipróbált és a vendégeim által tesztelt levesek. Elégedettek voltak, szerették. Felemelő volt, amikor megkérdezték: „Jani, mikor lesz megint hagymakrémleves körtével?”
Figyelem, a receptekhez botmixer kell!
Ami most következik, az három kreáció a krémlevesek világából, és egy thai leves, amely az én egyetlen Ágikám kedvence. Este szülinapi buli lesz, ahol bort fogunk kóstolgatni, holnap pedig a leves medicina lesz a gyomornak…
Receptek:
• Thai csirkeleves » • Hagymakrémleves körtével » • Karfiolkrémleves » • Brokkolikrémleves mangóval »
|
Ajánló:
• Leves.lap.hu
• Recept.lap.hu
• Olasz konyha.lap.hu
Itt találod Janit: Alimentari dal Biondo Nyitva: |