Gasztro

Mindenből csak a legfinomabbat

A legfinomabb mindig az, ami eredeti. Ismerd meg velünk az eredeti belga csokoládét és a madagaszkári vaníliát! Ha pedig kedvet kaptál, megkóstolhatod őket a Carte d'Or jégkrémjeiben!

Belgium és az Istenek eledele

A Belga királyság az Északi-tenger partján, Európa nyugati felén terül el. Városai éppoly ismertek, mint eredeti exportcikkei. A brüsszeli csipke és a kiváló belga sör mellett, a belga csokoládé az, amely kivívta magának a világ elismerését. A valódi belga csokoládétermékek ugyanis a legfinomabb és legfrissebb alapanyagokból készülnek. Nem tartalmaznak egyéb növényi zsiradékot, kizárólag kakaóvajat. Nincs bennük konzerválóanyag és amikor az ember szájában olvad, úgy érzi, mintha az Istenek eledeléből enne. A csokoládé készítése nagy kihívást és izgalmas, kreativitást és ügyességet, szenvedélyt igénylő feladatot jelent a cukrászok számára, ezért a belga csokoládémesterek féltve őrzik az apáról-fiúra szálló titkos receptjeiket.

Megkóstolnád?
Napjainkban a belga tejcsokoládé az egyik leghíresebb és legfinomabb csokoládé a világon, ezért készítjük a Carte d’Or Csokoládé jégkrémet belga tejcsokoládéval.

Madagaszkár, ahol elvarázsol a vanília illatta

Madagaszkár a gyönyörű trópusi sziget a Csendes-óceánban fekszik, Afrika partjainál. Különleges állat- és növényvilágáról ismert, így nem csoda, hogy bővelkedik a legkülönlegesebb fűszerekben is. Azt mondják, hogy a madagaszkári vaníliának nincs párja a világon. Ez a sziget az egyik legjobb vanília termőhely a világon, hiszen az egyedülálló éghajlatnak köszönhetően a legkiválóbb aromájú vanília terem itt. A vanília egy orchideafaj, amely szárat növeszt a fák koronájában. A költséges szárítás miatt olyan drága a vaníliarúd, melynek íze és illatta szenvedélyt ébreszt abban, aki megkóstolja.

Megkóstolnád?
Ezt a vaníliát használjuk fel a kivételes Carte d’Or jégkrémhez. Új Carte d’Or Vanília: ínycsiklandó lágy vanília jégkrém valódi madagaszkári vaníliakivonattal.

Szicilia, a citrusok földje

Szicilia a Fölközi tenger legnagyobb szigete. A sziget jó talajáról, kellemes éghajlatáról ismert, így nem meglepő, hogy Szicílián meghatározó a déli gyümölcsök termesztése. A citrom keletről került erre a vidékre, amelyet manapság a legfinomabb citrom hazájának tartanak. A citrom serkenti az emésztést és erősíti a gyomrot. Sok benne a C-vitamin. A közkedvelt aromájú fűszert a külső héjából nyerjük. Az érett citrom a legértékesebb oldó és méregtelenítő gyümölcs.

Megkóstolnád?
A citromfa nagyon érzékeny. Meleg nyárra és enyhe télre van szüksége. Szicília klimája tökéletes a citromtermesztéshez. A szicílai citrom húsa zamatos, héja puha és vastag, aromája különösen intenzív. A Carte d’Or citrom sorbet jégkrém hűen adja vissza mindezt.


Németország, a Fekete-erdő és a torta

A Fekete-erdő (németül Schwarzwald) erdővel borított hegyvidék Németország délnyugati részén. A hegység az itt található számos tobozos fa sötét színéről kapta a nevét. Az erdőről pedig egy híres tejszínes finomság lett elnevezve, a Fekete-erdő torta. A tortát díszítő fekete csokoládéreszelék ugyanis az erdőre emlékeztet. Egy másik feltevés szerint viszont a torta a cseresznyepálinkáról kapta a nevét, mivel az a Fekete-erdő környékéről származik. Bár a név eredetét nem tudjuk biztosan, a sütemény így is az egyik legnagyobb kedvenc hazánkban.

Megkóstolnád?
A Carte d’Or Gerbeaud termékcsalád népszerű tagja a Fekete-erdő torta jégkrémdesszert, amely krémes tejszín, zamatos meggy és cseresznyepárlattal, valamint ropogós csokoládédarabok harmóniája. Tökéletes desszert bármely alkalomra!

 

További jégkrémtitkokért, érdekességekért, ínycsiklandó receptekért és izgalmas nyereményjátékokért kattints a www.jegkremdesszert.hu weboldalra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top