A legkisebb gyerektől a felnőttig mindenki szereti a fagylaltot. Lehet krémes és lágy, friss gyümölccsel megbolondítva, gazdagon, pikáns ízvilággal – a fagylaltválaszték végtelen. Ne álljunk ellen, engedjünk a csábításnak, és ne tagadjuk meg magunktól a jéghideg nyalánkságokat!
Állag
A házilag készített fagylalt állaga sűrűbb, jobban megfagy, mint az üzletekben kapható kész fagylaltok. A tálalás előtt fél-egy órával vegyük ki a mélyhűtőből, hogy kicsit meglágyuljon, különben nagyon nehezen kanalazható.
Tálalás
A fagylaltot legjobb pár órával az elkészítés után tálalni. Az ízek ezalatt már összeérnek, és a fagylalt kellően megszilárdul. A sörbeteknek nincs szükségük hosszabb időre, az elkészítés után rögtön tálalhatók.
Tárolás
A legtöbb házilag készített fagylaltot egy hónapig is tárolhatjuk mélyhűtőben. A sörbetet és a fagyasztott joghurtot legjobb, ha két-három héten belül elfogyasztjuk. A fagylaltot üveg-, műanyag vagy fémedényben tároljuk, a tetejét fóliával vagy fedővel takarjuk le. A fedő nélkül tárolt fagylalt kellemetlen ízűvé válhat.
Egyszerű gyümölcsfagylalt • 1 közepes banán, feldarabolva Keverjük össze a banánt és a citromlevet egy kis tálban. A sűrített tejet verjük fel elektromos mixerrel, lassan adagolva hozzá a cukrot, amíg megsűrűsödik és habos lesz. Addig keverjük, amíg egynemű keveréket kapunk. Keverjük hozzá a banános alaphoz, adjuk hozzá a feldarabolt narancsot. Passiógyümölccsel vagy naranccsal tálaljuk. Négy adag lesz belőle. |
Amíg nem kóstoltuk a házilag készített fagylaltot, addig nem is tudjuk, milyen az igazi, mennyei fagylalt. Krémes, lágy és extravagáns. A házilag készített fagylalt és sörbet maga az élvezet, a kényeztetés, és ha egyszer kipróbáltuk – a szenvedély… Bolti ár: 849 Ft |