A morzsás tésztából készült süti mutatós, nem annyira krémes, ugyanakkor elviseli a vajat és a lekvárt is, vagyis univerzális minden alkalomra. Vasárnapi ebéd után egy kis csipegetnivalónak, kávé mellé épp csak az íze miatt, őszi búskomorság és szerelmi bánat ellen vidítónak.
Nem mellékesen elkészítésük sem igényel bonyolult konyhatechnikai hadműveleteket, ezért kezdő fakanálforgatók is bátran belevághatnak.
Összegyűjtöttünk pár igazán pikáns és ínycsiklandó receptet, ha morzsázni támadna kedved.
Fórumozóink receptjei Youtka receptje: Az én ajánlatom az új-kaledóniai süti, ez is igazi morzsás, és nagyon finom, én már többször készítettem dupla adagot belőle. Az alaprecept: Szilvie receptje: ♦ 40 dkg liszt Összekeverem a lisztet a cukorral, és hozzáöntöm a mikróban pillanatok alatt megolvasztott margarint. Fakanállal összekeverem, egyre morzsásabb lesz. A végén kézzel is morzsásítom kicsit. A 2/3-át elosztom a tepsi aljában, és lenyomkodom picit. Erre teszek túrós masszát (túró, cukor, citromhéj, 1 tojás), arra pedig piros gyümölcsöt és/vagy piros lekvárt. A tetejére rászórom a maradék morzsát. 200 fokon 40 percig sütöm. Olyannyira egyszerű, hogy én már a reszelt túróst sem reszelem, hanem ugyanígy morzsásítom olvasztott margarinnal. Hasonló témájú fórumok: |