Gasztro

Kedvencünk: a sokoldalú sajt

Hétköznap este van, elmúlt hét óra, amikor fáradtan hazaérünk a munkából. Lepihennénk, de most kezdődik a második műszak: vacsorakészítés a családnak.

Kinyitjuk a hűtőt, kutatunk egy menülehetőség után. Hűtőpolcról hűtőpolcra végigpásztázzuk a terepet, amikor megakad a szemünk egy nagyobb darab sajton. Kézbe vesszük, nézegetjük, közben elkezdünk morfondírozni, mi mindent is készíthetnénk belőle…

Mert a lehetőségek határa valóban végtelen. Nem is gondolnánk, hogy ugyanazon sajttípust hányféleképpen használhatjuk fel. Íme néhány alternatíva a teljesség igénye nélkül, elvégre finomabbnál finomabb fogások, édességek és „sósságok” várják, hogy összeüssük őket vacsorára vagy csak úgy nassolnivalónak valami finom sajtból.

Ínycsiklandó főétel lehet például a sajttal töltött csirke- vagy pulykamell, az egyszerű de nagyszerű rántott sajt, vagy a gyerekek egyik nagy kedvence: a sajtos-tejfölös tészta. Vendégváró falatként felkockázva és fogpiszkálóra tűzve, zöldségekkel, sonkával tálalhatjuk, de sajttekercset vagy sós-sajtos rudat is süthetünk, ha összejön a család. Ha gyors, hideg vacsorában gondolkodunk: sajtos szendvics lehet az ideális választás, ha pedig csak magunkat szeretnénk kényeztetni egy finom, diétás, szuperkönnyű lefekvés előtti rágcsálnivalóval, fogyasszuk almával, dióval a sajtot – kiváló, egészséges csemege.

Legyen szó Trappistáról, Edamiról, Goudáról; e három sajttípus mindegyike híresen sokoldalú kedvencünk, mert akár minden napra tudunk valami újat készíteni belőlük.

Olvass a sajtokról és tejről!

Társadalmi célú reklám

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top