Gasztro

Csokoládés gesztenyeszelet

Hozzávalók:

  • egy csomag gesztenyemassza (250 g),
  • 100 g kristálycukor,
  • 2 tojás,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 4 evőkanál puha vaj,
  • 1-2 evőkanál tej,
  • 80 g liszt,
  • 1 kiskanál sütőpor.

Máz:

  • 100 g ét tortabevonó,
  • 1 kiskanál olaj.

Elkészítés:

A cukor felével keverd habosra a tojások sárgáját, majd add hozzá a puha vajat és a vaníliás cukrot. Egy tálban villával vagy krumplinyomóval nyomkodd szét a gesztenyemasszát, add a cukros tojássárgájához a felét, keverd el. Forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet. Lazítsd a tészta állagát egy-két evőkanál tejjel, majd keverd hozzá a gesztenyemassza másik felét is.

A tojásfehérjéket verd fel kemény habbá a cukor másik felével, és forgasd a gesztenyés masszába.

Sütőpapírral bélelj ki egy kisebb (18×24 cm-es) tepsit, és öntsd bele a tésztaalapot.

Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül a tészta. A tetejét kend be csokimázzal; ehhez a tortabevonót egy kiskanál olaj hozzáadásával olvaszd fel mikrohullámú sütőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top