Gasztro

Gombapaprikás

Hozzávalók:

  • 500 g laskagomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 kiskanál édes-nemes pirospaprika
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Tisztítsd meg a gombát, és szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd fel. A zöldpaprikát csumázd ki, húsát pedig vágd fel karikákra.

Melegíts fel egy kevés olajat, és add hozzá a finomra vágott hagymát. Pirítása után tedd bele a felszeletelt gombát és a zöldpaprikát is. Szórd meg ételízesítővel, hintsd meg pirospaprikával, és kb. 30 perc alatt lassú tűzön párold lefedve, saját levében.

A tejfölt keverd simára a liszttel, és add a megpárolt gombához. Keverd össze, és egyszer forrald át. Tálald frissen kifőtt galuskával vagy tésztával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top