Gasztro

Palacsinta gombával töltve

Hozzávalók:

A palacsintatésztához:

  • 150 g liszt,
  • 2 dl tej,
  • 2 tojás,
  • só.

A töltelékhez:

  • 200 g vegyes erdeigomba-mix (mirelit),
  • 250 g fagyasztott spenót,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • só, bors, szerecsendió,
  • 150-150 g mozzarella sajt.

Elkészítés:

A palacsintatésztához keverd csomómentesre a lisztet egy csipetnyi sóval, két tojással, tejjel és egy kevés (kb. 1-1,5 dl) szénsavas ásványvízzel.

A fagyasztott gombát és a mirelit spenótot szobahőmérsékleten – vagy mikró segítségével – engedtesd fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold puhára, szórd rá a gombát, és pirítsd össze. Keverd bele a spenótot, és párold tovább. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.

Legvégül adj hozzá 150 g reszelt mozzarella sajtot.

Süss palacsintákat, kevés olajon, palacsintasütőben. Töltsd meg egyenként a gombás-spenótos-sajtos krémmel, tekerd fel, és fektesd szorosan egymás mellé egy jénai tálba. Fedd be vékonyra szelt mozzarella sajttal, és 15 percre tedd a forró sütőbe sülni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top