Gasztro

Tejszínes gombaszószos spagetti

Hozzávalók:

  • 400 g csiperkegomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • só, bors, majoránna,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 3 dl főzőtejszín,
  • 250 g spagetti.

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, a megtisztított csiperkegombát vágd fel vékony szeletekre. A tésztához forralj vizet egy nagyobb főzőedényben. Adj hozzá egy kevés sót, tedd bele a spagettit, és időnként átkeverve főzd benne puhára.

A mártáshoz kevés olajon pirítsd meg a felaprított vöröshagymát, majd dobd rá a gombákat. Párold puhulásig a saját levében. Fűszerezd sóval, majoránnával és hintsd meg egy evőkanál liszttel. Öntsd fel a főzőtejszínnel, keverd át és melegítsd össze.

A tésztát egy szűrő segítségével csepegtesd le, öblítsd le meleg vízzel, és forgasd meg a tejszínes gombamártásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top