Gasztro

Erdeigomba-krémleves

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 200 g vegyes erdeigomba-mix,
  • só, bors, majoránna, rozmaring, kakukkfű, babérlevél,
  • 2 db húsleveskocka,
  • 0,5 dl főzőtejszín.

Elkészítés:

A vajon párold meg az apróra felvágott vöröshagymát. Szórd rá a vegyes gombamixet, és párold tovább a saját levében. Fűszerezd sóval, borssal, egy kiskanál majoránnával, ugyanennyi rozmaringgal és kakukkfűvel, egy-két szál babérlevéllel.

Hintsd meg egy evőkanál liszttel, öntsd fel 1 liter vízzel, add hozzá a húsleveskockákat, majd forrald össze a levest.

A tűzről levéve turmixold. Krémesítsd a főzőtejszín hozzáadásával. Tálaláskor szórd meg pirított kenyérkockákkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top