Az ő figyelmükbe ajánljuk a követező illatos, izgalmas recepteket.
Karácsonyi fűszeres szárnyasleves |
Hozzávalók:
- 1,5 kilónyi vegyes szárnyashús (csirkeszárny, csirke-alsócomb, pulykanyak),
- 2 evőkanál olívaolaj,
- 2 fej vöröshagyma,
- 5-6 gerezd fokhagyma, szétnyomva,
- 2 nagyobb darab sárgarépa,
- 500 g burgonya, kockára vágva,
- 2,5 liter meleg víz,
- 2 darab csirkehúsleves-kocka,
- 250 g vörös lencse,
- fél kiskanál currypor,
- 120 g paradicsomszósz,
- kb. 1,5 centiméteres nagyságú friss gyömbérgyökér vagy fél kiskanál őrölt gyömbérpor,
- fél kiskanál kardamom (őrölt),
- fél csokor petrezselyem.
Elkészítés:
A vöröshagymát szeleteld fel, a fokhagymát egy kés lapos felével nyomkodd szét. Kevés olajon kezdd el párolni a hagymákat, majd add hozzá a húsdarabokat, és erősebb gázfokozaton süsd fehéredésig. Ha a hagyma erősebben kezdene pirulni, akkor már hozzáadhatod a kisebb darabokra vágott sárgarépát és a felkockázott burgonyát. Egyszer pirítsd át, és öntsd fel 2,5 liter meleg vízzel. Dobd bele a húsleveskockát és a lencsét. Fűszerezd gyömbérrel, kardamommal, curryporral, a paradicsomszósszal, és lefedve, alacsony hőfokon főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús megfő.
Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel.