Gasztro

Áfonyás lazac

Hozzávalók:

  • 4 vastag szelet lazac a bőre nélkül
  • 1 szál vastag póréhagyma
  • só, bors
  • kakukkfű
  • 2 dl főzőtejszín
  • ½ zöldségleveskocka 1,5 deci meleg vízzel feloldva
  • 1 zacskó vörös áfonya (100 g)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt. A lazacot szórd meg a fűszerekkel: a sóval, borssal, kakukkfűvel. A póréhagymát karikázd fel, szórd a tálba, és fektesd rá a lazacszeleteket.
A zöldségkockát oldd fel a meleg vízzel, majd csurgasd bele a főzőtejszínt, dobd bele az áfonyát, és locsold a lazacszeletekre.
Alufóliával vagy a jénai tál tetejével letakarva süsd 20 percig.
Köretnek fűszeres tepsis burgonya vagy mazsolás-currys rizs ajánlott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top