Gasztro

Pisztrángpástétom

A többfogásos ünnepi karácsonyi vacsorára már hetekkel korábban rákészülünk, tervezgetjük, és fáradhatatlanul el is készítjük. Majd a vacsora lebonyolítása, a családtagok kiszolgálása és a mosogatás után hátradőlünk pihenni. De mi történik, ha másnap felugranak a barátok is?

Hozzávalók:

  • 30 dkg pisztráng
  • 25 dkg tejszínes krémsajt
  • 3 evőkanál kapribogyó
  • 10 dkg dióbél
  • 3 dl tejszín
  • egy csomag habfixáló
  • 2 evőkanál konyak
  • citrom, só, bors, vaj, olívaolaj

Elkészítés:

A pisztrángot tisztítsd meg, sózd, borsozd, majd kevés vajon, rövid idő alatt párold át mindkét oldalán. Ekkor tisztítsd meg a szálkáitól és húsát villával törd össze, majd keverd el a krémsajttal. A diót zúzd apróra, és 2-3 evőkanál kapribogyóval (a leve is) együtt keverd a krémsajtos-halas masszához. Fűszerezd sóval, borssal, konyakkal. A tejszínt verd fel kemény habbá, majd keverd bele a habfixálót is. Személyenként egy-egy kisalakú kerámia vagy üveg szufléstálat bélelj ki folpakkal, öntsd bele a masszát, és tálalásig tárold a hűtőszekrényben. (Néhány óra pihentetés szükséges.) Tálaláskor borítsd egy tányérra, mellé pirítóst kínálj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top