Gasztro

Csokoládés-narancsos muffin

Hozzávalók:

  • 225 g liszt,
  • negyed kiskanál sütőpor,
  • negyed kiskanál szódabikarbóna,
  • 125 g megolvasztott vaj,
  • 15 dkg cukor,
  • 2 tojás,
  • egy narancs leve és reszelt héja,
  • 100 ml joghurt,
  • 100 g csokoládépasztilla.

A csokoládémázhoz:

  • 100 g étcsokoládé,
  • egy kiskanál olaj.

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverd össze a tojást a cukorral. Öntsd hozzá a megolvasztott vajat, a kefirt, egy narancs levét és reszelt héját.
Add hozzá a csokoládépasztillákat, keverd el, és kanalazd a muffinformába. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd készre.
Amikor kihűlt, a tetejét kend meg olvasztott csokoládéval. Ehhez egy kiskanál olaj hozzáadásával mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top