Gasztro

Dupla csokis muffin

Hozzávalók:

  • 300 g liszt,
  • fél kiskanál szódabikarbóna,
  • egy csipetnyi só,
  • 125 g margarin (szoba-hőmérsékletű),
  • 20 dkg cukor,
  • 3 egész tojás,
  • 100 g étcsokoládé,
  • 100 g kefir.


Csokoládés mascarponekrém:

  • 250 g mascarpone,
  • 100 g puha margarin,
  • 3 kiskanál keserű kakaópor,
  • 3-4 evőkanál porcukor.

Elkészítés:

Először készítsd el a krémet.
A puha margarint keverd össze a mascarpone sajttal, ízesítsd 2-3 evőkanál porcukorral és egy-két evőkanál keserű kakaóporral. Tedd be a hűtőszekrénybe néhány órára pihenni.
A muffinformákat vajazd ki, majd szórd meg liszttel vagy béleld ki papírkapszulával. A lisztet keverd össze a sütőporral és egy csipetnyi sóval.
A cukrot keverd krémesre a tojásokkal. A vajat és az étcsokoládét olvaszd fel mikrosütőben vagy gőz fölött, és keverd el a cukros tojással. Fakanállal forgasd a lisztes keverékhez, és a tésztát kanalazd a muffinformákba. A formákat csak a 2/3 részéig töltsd meg.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát.
Hagyd a muffinokat kihűlni, majd a csokis mascarponekrémet tortadíszítő segítségével nyomd a süti tetejére. Díszítheted kókuszreszelékkel.
Fogyasztásig tárold a hűtőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top