Gasztro

Kakaós piskótacsillag + 4 torta

Fehér marcipáncsillagok, lágy piskóta, ínycsiklandó gesztenyekrém…
Ha nincs csillag alakú szaggatónk, készítsünk sablonokat kartonpapírból, ezeket vágjuk körbe éles késsel.

Hozzávalók:

  a piskótához:

  • 17 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 3,5 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor

    a krémhez:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • rum
  • 1 evőkanál keserű kakaó
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor

   a díszítéshez:

  • keserű kakaó
  • 15 dkg marcipán
  • ezüstszínű díszcukorkák

Elkészítés:

A piskótához keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, adjunk hozzá 15 dkg lisztet, 2,5 dkg olvasztott vajat és vaníliás cukrot. Verjük kemény habbá a fehérjét, dolgozzuk a masszához, és öntsük egy kivajazott-kilisztezett csillag alakú formába.
Süssük 180 °C-on 35 percig, majd hagyjuk a kikapcsolt sütőben még 5 percig. Amikor kihűlt, vágjuk két lapra.
A krémhez olvasszuk meg a cukrot 3 evőkanál víz és 4 evőkanál rum keverékében, és locsoljuk meg vele a piskótát. Keverjük össze a gesztenyepürét a vajjal, egy evőkanál rummal és a kakaóval. 10 percre tegyük fagyasztóba, majd kenjük a piskótára. Szórjuk meg kakaóval, díszítsük a marcipánból kivágott csillagokkal.

Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma!

A tartalomból:

A legfinomabb karácsonyi menüsorok
130 ünnepi recept+ötlet
Apró ajándékok a konyhából
Szilveszteri falatkák, koktélok
Téli tészták
Könnyű, téli vacsorák

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top