Gasztro

Lazactartár pirítóssal

Ebben a menüben van minden, ami ilyenkor lenni szokott: hal, pulyka, mák, csak egy kicsit másféleképpen, mint ahogyan azt eddig megszoktad.

Hozzávalók:

  • 18-20 darab vékonyra vágott bagettkarika,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 280 g csomagolt, szeletelt füstölt lazac,
  • fél csokor kapor,
  • 3 evőkanál tejföl,
  • citrom.

Elkészítés:

A bagettszeleteket locsold meg egy kevés olívaolajjal, és előmelegített sütőben pirítsd ropogósra. A füstölt lazacot vágd fel kisebb darabokra, add hozzá a felaprított kaprot, locsold meg néhány csepp citromlével, majd keverd össze a tejföllel.
Hűtőben pihentesd ezt a masszát legalább fél órán át, majd kend a pirítósszeletek tetejére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top