Gasztro

Lekváros piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 2 dl (¾ csésze) cukor
  • 2 dl (¾ csésze) finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ½ dl (¼ csésze) tej vagy tejföl

A töltelékhez:

  • 2 dl (¾ csésze) sűrű lekvár vagy gyümölcspüré

 

Elkészítés:

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a tejet.

A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben.

Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.

Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt.

Azonnal kenjük meg a töltelékkel, és göngyöljük fel a tekercset. Hagyjuk az illesztett felével lefelé téve teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelnénk.

A sütő hőmérséklete: 250 °C, légkeveréses sütő: 200 °C.

Ellenállhatatlan édességek

Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti.

Alexandra Kiadó

2008
Idézett oldalak: 76–78.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top