Gasztro

Bárány aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 1,5 kg báránygerinc
  • 30-40 dkg  vegyes aszalt gyümölcs (szilva, alma, sárgabarack)
  • 2 ek. vadfűszerkeverék
  • 3 dl húsalaplé vagy 3 dl vízben felolvasztott 2 db húsleveskocka

Elkészítés:

Egy napra tegyük hűtőbe a bárányszeleteket olajjal fedve, a fűszerekkel, sóval megkenve.

Másnap helyezzük a szeleteket a tálba, majd köré az aszalt gyümölcsöket. Öntsünk rá 3 dl húslét, 150-160 fokon hagyjuk 2,5-3 órára a sütőben, illetve míg meg nem puhul a hús. Krokettel tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top