Gasztro

Pulykamell sajtmártással

A tökéletes választás, ha egy olyan ételt szeretne az asztalra tenni, amin senki nem veszi észre, hogy 50 perc alatt készült…

Hozzávalók (4 főre):

4 szelet 15 dkg-os pulykamellfilé

só, őrölt fekete bors

4 evők. olaj

 

a mártáshoz:

4 dl tej

10 dkg reszelt edami sajt

10 dkg márványsajt (rokfort)

4 dkg vaj (esetleg 4 evőkanál olaj)

2 evők. finomliszt

1 kisk. Univer fokhagymakrém

1 dl főzőtejszín

1 tojássárgája

3 evők. száraz fehérbor

őrölt fehér bors

ételízesítő por

Elkészítés:

 

A pulykaszeleteket kissé kiverjük, inas részeiket bevágjuk, a húst megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük.

A mártáshoz a tejet felforraljuk, a kétféle sajtot belszórjuk, kevergetve felolvasztjuk. A vajat kis lábasban ugyancsak felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne, félidőben a fokhagymakrémet is hozzáadjuk.

A sajtos tejet ráöntjük, habverővel szüntelen keverve 3-4 perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. A tűzről lehúzzuk, esetleg át is szűrhetjük, hogy még bársonyosabb legyen, majd a tejszínnel elhabart tojássárgájával dúsítjuk. Ez a művelet a legírozás. Végül a fehérborral ízesítjük, kissé megborsozzuk, ha kell megsózzuk.

Az olajat serpenyőbe öntjük, kissé megmelegítjük és a húst oldalanként 3-3 perc alatt szép pirosasra megsütjük rajta.

Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, majd a sajtmártással leöntjük. Párolt rizs és párolt zöldségek illenek hozzá köretnek.

 

Elkészítési idő: 50 perc

Egy adag: 658 kcal

Látogass el honlapunkra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top