Gasztro

Rácos, fóliás tarja

Gyors, finom, kiadós különlegesség a rohanós hétköznapokhoz. De hétvégére sem utolsó – és több idő marad pihenni!

Hozzávalók (4 főre):

4 szelet egyenként kb. 15 dkg-os kicsontozott sertéstarja szelet

só, őrölt feketebors

4 evők. olaj

2 evők. Univer mustár

2 kisk. Univer csípős Piros Arany

2 vöröshagyma

4 közep. paradicsom

2 húsos zöldpaprika

4 dl tejföl

fél kisk. pirospaprika

fél mk. őrölt fekete bors

Elkészítés:

A tarját egyenként nem túl vékonyra kiverjük, széleit és inas részeit éles késsel bevágjuk. A húst megsózzuk, megborsozzuk.

Négy alufólia lapot kiterítünk, olajjal megkenjük, a tarjaszeleteket ráfektetjük. A mustárt a Piros Arannyal összekeverjük, majd a húsra kenjük. A hagymát megtisztítjuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, a paprikákat kicsumázzuk. A hagymát vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük, a paprikát meg a paradicsomot valamivel vastagabb karikákra vágjuk, és ebben a sorrnedben a húsra rakosgatjuk.A tejfölt a pirospaprikával meg a borssal fűszerezzük, a rakottas tetejére locsoljuk. A fóliát ráhajtuk – akkor jó, ha fölül összefogjuk, így nem ragad a tejfölbe -, és tepsire rakjuk.

Az így előkészített pecsenyét előmelegített sütőbe toljuk és a közepesnél nagyobb lánggal (210 °C; légkeveréses sütőben 190 °C) előmelgítjük. A pecsenyét kb. 25 percig sütjük. Rösztike illik hozzá köretnek.

 

Elkészítési idő: 40 perc

Egy adag: 845 kcal

 

Látogass el honlapunkra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top