Gasztro

Legénymarasztaló menü kezdőknek


Lumaconi mascarponés sütőtökkel

Hozzávalók:

  • 25 dkg sütőtök
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 tk. morzsolt zsálya
  • 1 bő ek. vaj
  • olaj
  • 25 dkg lumaconi vagy pappardelle

A tésztát felteszem főni. (A lumaconinak közel negyedóra kell!)

A sütőtököt meghámozom, magjaitól megszabadítom, és kockacukornyi kockákra vágom. Egy lábosban vajat forrósítok, rádobom a tökkockákat, meghintem zsályával, és egy kicsiny vízzel felöntve hagyom párolódni.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, majd hozzáadom a hagymát, amelyet hagyok megdinsztelődni.

Miután megpárolódott a tök, összeeresztem a hagymás szalonnával, belekeverem a mascarponét, picit sózom, és kettőt rottyantok rajta.

Borjavaslat a vacsorához:

KONYÁRI LOLIENSE FEHÉR 2007 – BALATONLELLEI CHARDONNAY & SAUVIGNON BLANC

PÁLFFY KÖVESKÁLI TRAMINI 2007

 

Brownie

Egyszerű és tökéletes. Nagyon csokoládés, és egy kis tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal igen csábító.

A brownie-nak egy titka van: nem szabad kiszárítani. Így pontosan be kell tartani a hőfokot és a sütés idejét is.

Hozzávalók:

  • 6 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg sötét muscovado cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg finomliszt
  • csipetnyi só

A tojást elkeverem a cukorral és a vajjal. Beleöntöm a vaníliás cukrot és a lisztet. Gőz fölött megolvasztom a csokoládét. Előkészítek egy kb. 20 centiméter átmérőjű pitetálat, és 165 fokra előmelegítem a sütőt. A megolvadt csokoládét hozzáadom a tésztámhoz, majd az egészet a pitetálba öntöm, és 35 percre a sütőbe dugom.

Mikor kész, kicsit hagyom hűlni, hogy szeletelhető legyen, aztán vagy friss tejszínhabbal, vagy vaníliafagylalttal tálalom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top