Gasztro

Reggelik gazdagon

Biztosan vannak néhányan(...), akik a téli hétvégeken nem ugranak ki az ágyból, hanem élvezik a melegben lustálkodás édes érzését. Különösen nekik ajánljuk azokat a bőséges és finom reggeliket, amelyekhez a hozzávalókon kívül azért talán mégiscsak szükség van legalább egy kicsit korábban kelő családtagra...

Reggelik gazdagon Senki ne gondoljon a meleg reggelik kapcsán órákig tartó pepecselésre, e fogások elkészítése valójában alig tart tovább, mint ameddig egy adag müzli megszívja magát tejjel, vagy amíg felforr a teavíz a kannában.

Az omlett nem szorul különösebb bemutatásra, ám ezúttal némi zöldborsóval kerül egy kalap alá, Tamás szerint ugyanis remekül kijönnek egymással. Igaz, a fagyasztott borsót a tojásba keverés előtt le kell forrázni, na, de az sem tart sokáig, ugye?

A joghurt nagyon egészséges, különösen reggel esik jól, ha tehetjük, próbáljunk minél jobb minőségűt választani, és a kész gyümölcsjoghurtok helyett, mi magunk megédesíteni, sőt, megtölteni igazi tartalommal. Aszalt szilván kívül bármilyen aszalt gyümölcsöt használhatunk, és a puszedlin kívül bármilyen finom, például mézes-diós-magos kekszfélét. Jó lenne ehhez szoktatni a gyerekeket, mert egészségesebbek, mint a késztermékek.

Jó reggelt mindenkinek!

 

 

    Szalonnás-zöldborsós omlett (12 perc)

Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott zöldborsó, 10 tojás, 15 dkg kolozsvári szalonna, 1 csokor petrezselyem, 1 dl tej, só, bors.

A zöldborsót leforrázzuk, majd lecsepegtetjük. A borsó puhul, a szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, és serpenyőben félig kipirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, és pár perc alatt átforrósítjuk. Közben a tojásokat felütjük egy tálban, hozzáadjuk a tejet, és nagyon kevés sóval felverjük. Ráöntjük a szalonnás borsóra, és óvatosan kevergetve lágyra sütjük. Közvetlen utána frissen őrölt borssal és finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Reggelik gazdagon

További két íncsiklandozó reggeli receptjét (Joghurt aszalt szilvával és mézes puszedlivel, Tükörtojás sült paradicsommal) találhatsz a Nők Lapja március 11-én megjelenő, 11. számában!

Még több az e heti Nők Lapjából:

Ördög Nóra: A szerelmem első fotói rólam »
Mi 3-an, Ők 3-man: Cipeljük, toljuk, vonszoljuk – közlekedünk a babával »
Gyógynövény-horoszkóp »
Hollywoodi parák, avagy mitől félnek a sztárok? »
Miért költözött el apu? »
A magyarok istene és a cigánykerék »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top