Gasztro

Húsvéti receptek

A tojás, a sonka, a saláta, a kalácsféle nem hiányozhat a húsvéti asztalról a legnagyobb keresztény ünnep idején. Sok családban a bárány sem maradhat el. Tamás is ezekhez nyúlt, csak kicsit másképp…

Húsvéti receptek A bárányhús sokak kedvence, azt meg talán nem tudja mindenki, hogy jótékony hatása van a lépre és a vesére. Mi persze elsősorban az íze miatt szeretjük, és főként a combját, amely a legfinomabb része. A Tamás-féle bárányérméket nem túl nehéz elkészíteni, nem is beszélve a tavaszi hangulatú snidlinges tojássalátáról.

A sonka esetében a legtöbb háziasszonynak megvan a maga jól bevált receptje, bátran használja az így elkészített húst a parasztsalátához. A lilahagymát ízlés szerint adagolja, a koriandert se sajnálja senki! Ez a saláta nemcsak az ünnepi asztalra kerülhet, de megoldhatja a maradék igen nehéz és sokáig kínzó kérdését is.

A kuglóf szintén olyasmi, aminek annyi receptje van, mint égen a csillag. Készülhet élesztővel vagy anélkül, sőt, tojás nélküli recept is olvasható az interneten. Lehet mazsolát vagy aszalt gyümölcsöket, csokoládédarabkákat rejteni belé, és kerülhet rá jóféle máz is. Mindenesetre egy kuglófformával jól járunk, mert a nassolni szerető családtagok legalább valami finomsághoz jutnak, ha nemcsak a piros betűs ünnepeken sütünk kuglófot.

Szép ünnepet, jó étvágyat kívánunk!

   Füstölt sonka paradicsomsalátával (15 perc)

Hozzávalók: 2 fej lilahagyma, fél dl olívaolaj, fél dl fehérborecet, 1 tk. kristálycukor, 30 dkg szeletelt füstölt parasztsonka, 20 dkg koktélparadicsom, 20 dkg csomagolt salátakeverék (tisztított).

A lilahagymát finomra vágjuk, összekeverjük az olívaolajjal, fehérborecettel és a kristálycukorral. Ha a cukor felolvadt, belekeverjük a félbevágott koktélparadicsomokat. Tányérra tesszük a megmosott salátát, ráfektetjük a sonkaszeleteket és a tetejére szedjük a paradicsomsalátát.

Tipp: Friss kaláccsal vagy zsemlével kínáljuk.

Húsvéti receptek


További két tuti húsvéti receptet (Rántott báránycomb burgonyasalátával, Vaníliás kuglóf) találhatsz a Nők Lapja április 1-én megjelenő, 14. számában!

Lányom, a kamikaze Még több az e heti Nők Lapjából:

Kováts Adél: Nem hiszek semmiféle külső erőben »
D. Tóth Kriszta: Lányom, a kamikaze »
Szexfüggőség – Sztárbetegség vagy alibi? »
A férfi is azt akarja… »
Mi vár rám az élet után? »
• Szép mell emlőrák után »


A Nők Lapjára itt fizethetsz elő »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top